single
[15]
146952

Norvežani slavili dvojno zmago, Lanišek najboljši Slovenec

Avtor: Rene Vidmar
8. 1. 2022, 20.02

Norvežan Marius Lindvik (291,7 točke) je zmagovalec posamične tekme za svetovni pokal smučarskih skakalcev v avstrijskem Bischofshofnu. Na drugem mestu je končal njegov rojak Norvežan Halvor Egner Granerud (287,7), na tretjem pa domačin Jan Hörl (285,7). Najboljši Slovenec je bil Anže Lanišek (264,7) na 13. mestu.

Za 23-letnega Lindvika je bila to četrta zmaga v karieri in prva letos, na vrh pa je skočil po četrtem mestu v prvi seriji. Dvojno zmago je Norvežanom zagotovil zmagovalec skupnega seštevka v minuli sezoni Granerud, Hörl pa je tretjič v karieri stal na odru za zmagovalce, od tega drugič letos.

V skupnem seštevku je danes četrtouvrščeni Japonec Ryoyu Kobayashi še povišal prednost pred zasledovalci. Zdaj ima 891 točk, drugi je Nemec Karl Geiger (817), tretji pa Granerud (693). Najboljši od Slovencev ostaja Lanišek (421), ki je izgubil eno mesto in je zdaj sedmi.

Varovanci slovenskega glavnega trenerja Roberta Hrgote so v finalu nekoliko izboljšali vtis iz prve serije. Najboljši je ostal Lanišek, ki je skočil 135 m in zasedel 13. mesto. Nekaj mest za njim je končal Peter Prevc (257,3), ki je zaradi nekoliko slabšega pristanka pri 137 m izgubil nekaj točk in zasedel 16. mesto.

Timi Zajc (249,8) je v finalu zmogel 132 m, pridobil pet mest ter posamično tekmo končal kot 20. Žiga Jelar (245,1) je drugič v sezoni osvojil točke, potem ko je zasedel 25. mesto.

Presenetljivo je brez nastopa v finalu ostal Lovro Kos, na minuli turneji štirih skakalnic najboljši Slovenec. Ob ponesrečenem skoku je bil 41. Šesti slovenski predstavnik v Bischofshofnu Žak Mogel je obstal v popoldanskih kvalifikacijah, potem ko je bil zaradi neustrezne opreme diskvalificiran.

“Grobe napake so nam danes vzele vrhunske uvrstitve. Zdaj imamo čas, da se pripravimo za ekipno tekmo, da naredimo osem vrhunskih skokov in da se borimo za zmagovalni oder,” je po tekmi dejal slovenski glavni trener Hrgota.

V nedeljo bo ob 16. uri ekipna tekma. Slovenske barve bodo zastopali Lovro Kos, Timi Zajc, Anže Lanišek in Peter Prevc.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

2

Bečirović: Boljše nadgradnje kot je Dragić, si nismo mogli želeti (video)...Več

3

Gol januarja: fantastičen volej za pozno in zelo pomembno izenačenje (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

2

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več

3

V pogodbi zahteval klavzulo in jo dobil, ni mu treba na tekmo, če je bil na koncertu...Več