single
[1180]
215594

Norris ostaja pri McLarenu

Avtor: Urban Kolman
26. 1. 2024, 20.27

Britanski dirkač formule 1 Lando Norris bo ostal član ekipe McLaren. Kot je danes sporočila britanska ekipa, je Norris sklenil "večletno podaljšanje", podrobnosti pa ni razkrila.

Norrisa je sedanja pogodba vezala na McLaren do konca sezone 2025, podaljšanje pa je končalo ugibanja v svetu formule 1, da se bo 24-letni dirkač preselil k tekmecem v Red Bullu, najuspešnejši ekipi zadnjih let.

Pri McLarnu je sicer že od sezone 2018. Sezona 2023 je bila zanj doslej najuspešnejša v formuli 1, saj je v seštevku SP končal na šestem mestu, zbral pa je šest uvrstitev na zmagovalni oder.

“Glede na to, kaj smo dosegli lani, in upoštevajoč, da sem v ekipi že od začetka, je to tudi ekipa, s katero želim nadaljevati delo v formuli 1. Moji cilji pa so zmagovati in osvajati naslove,” je ob podaljšanju dejal britanski dirkač in dodal: “V ekipi se počutim kot v družini. Zato je ne želim zamenjati in končati nekje, kjer se ne bi dobro počutil.”

Norris ima v karieri dirkača v elitnem razredu doslej 103 nastope in 13 uvrstitev na zmagovalni oder, čaka pa še na prvo zmago.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Herlings kritičen do komisarjev: V takšnih razmerah je rumeno zastavico skoraj nemogoče videti (VIDEO)...Več

2

Matej R. Mavrič: “V Sloveniji imamo talentirane igralce in trenerje, dajmo jim priložnost” (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Leverkusen je najlepša nogometna zgodba letošnje sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Na Lookmana bomo poslej gledali drugače...Več

2

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

3

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več