pismo ikona
šport TV 1 logo
00:45
Lens - Nice Ligue 1
šport TV 2 logo
šport TV 3 logo

Nora poteza: Dovolili so jim, da igrajo s covid-pozitivnimi nogometaši

Avtor: Marko Premrl
16. 9. 2020, 06.53

Argentinska zasedba Boca Juniors ima v tem trenutku kar nekaj članov, ki prebolevajo covid-19. V teh dneh imajo na sporedu srečanje pokala libertadores, organizator tekmovanja pa se je odločil za dobesedno neverjetno potezo.

Boci Juniors so namreč dovolili, da na igrišče pošljejo tudi tiste igralce, ki so imeli pozitiven test na koronavorus. Najprej so jim zdravstvene službe v sodelovanju z organizatorjem turnirja dovolile, da odidejo na gostovanje v Paragvaj, kjer v noči s četrtka na petek igrajo proti Libertadu. A to še ni vse, dobili so celo zeleno luč, da v ekipo in posledično na zelenico uvrstijo tudi tiste, ki še niso preboleli bolezni. Paragvajci so se že pritožili.

V Argentini se sicer prvenstvo še ni nadaljevalo, so pa klubi v teh tednih na pripravah. Kljub izolaciji Boci ni uspelo zajeziti koronavirusa v ekipi, kjer je bilo na prvih testih kar 22 članov  pozitivnih. Sledila je 14-dnevna karantena, bolezen pa se je kljub temu širila naprej. Na nedeljskem testiranju je bilo pozitivnih polovica prej omenjenih.

Libertad je v svojemu sporočilu za javnost zapisal, da je poteza Conmebola neodgovorna in da ne tvegajo le člani njihove ekipe, temveč ves paragvajski narod.

Conmebol je v svojo bran napisal, da po dveh tednih igralci, kljub temu da so še vedno pozitivni, ne predstavljajo grožnje za širitev okužbe.

 

Foto: Guliver/Getty Images

 

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Vratar iz Kobarida dosegel gol, ob katerem so se soigralci držali za glavo...Več

2

VIDEO: Murićeva trojka, s katero je zlomil Budućnost...Več

3

Pokalna senzacija: Drugoligaš izločil evropske prvake (video)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Mandžukić izziva Milanovo prekletstvo številke 9...Več

2

Pagliuca za ŠTV: Vesel sem, ker me je premagal Handanović...Več

3

Iz Španije prepričani, da je to koš sezone (video)...Več