KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[3194]
193574

Nogometna zveza Slovenije zaradi navijaškega slavja ob naslovu kaznovala Olimpijo

Avtor: Blaž Magdič
26. 5. 2023, 14.52

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič je predstavil disciplinske ukrepe po zadnjem, 36. krogu Prve lige Telemach. Neprimerno navijaško proslavljanje dvojne krone, naslova državnih prvakov in pokalne lovorike, bo vodstvo Olimpije Ljubljane stalo 2600 evrov.

Gre za po mnenju disciplinskega sodnika nešportno in neprimerno vedenje navijačev, ki so prižigali bakle, sprožali detonacije, metali bakle na igrišče ter povzročili prekinitev tekme. Metali so tudi bele trakove na igrišče.

Plačali bodo tudi v Mariboru. Tabor vijoličastih je prejel globo v višini 950 evrov. Prav tako je šlo za nešportno in neprimerno vedenje navijačev, ki so večkrat žaljivo skandirali ter prižigali bakle, eno pa so odvrgli na igrišče.

Odmeva tudi dogajanje na tekmi v Domžalah, kjer so člani Radomelj v zadnjem krogu premagali Domžale z 1:0.

Disciplinski sodnik je vodstvo Radomelj kaznoval s plačilom globe v višini 360 evrov zaradi nešportnega vedenja več igralcev in uradne osebe. Glavni sodnik je pokazal pet rumenih kartonov, zaradi nešportnega vedenja pa je izključil trenerja.

Epilog je doživel primer, ko je trener Radomelj Oliver Bogatinov v vroči besedni izmenjavi z dlanjo po licu udaril športnega direktorja Domžal Senijada Ibričića. Bogatinov bo moral plačati 700 evrov globe, zaradi fizičnega napada na uradno osebo pa so mu prepovedali udeležbo na štirih prvenstvenih tekmah v novi sezoni.

Radomljani bodo še dodatno kaznovani s plačilom globe v višini 150 evrov zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, ki so prižigali bakle.

Izključitev dveh tekem zaradi poskusa napada na uradno osebo pa si je prislužil Denis Mešanović, pomočnik glavnega trenerja Domžal.

Zaradi navijaških bakel so kaznovali tudi Koper s 350 evri. Zaradi neprimernega vedenja navijačev bo morala 250 evrov plačati Mura. Navijači Mure so prižigali rakete in žaljivo skandirali.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Kot da bi gledali Brazilca sredi Ljubljane, nekdanji mladi reprezentant podaril sombrero nasprotniku...Več

2

Bayern enajstič zapored prvak Bundeslige (VIDEO)...Več

3

Krajnc pred začetkom SP v footgolfu: “Čakata nas vročina in vlaga, a upam, da nekdo od nas uresniči svoje sanje” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sobotno popoldne za večnost...Več

2

Predsednik Olimpije šokiral z izjavo: ”Riera ni pri zdravi pameti!”...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več