single
[38]
202838

Nina Kostanjšek za konec SP 24.

Avtor: Marko Premrl
10. 9. 2023, 13.24

Slovenski veslači so na svetovnem prvenstvu v Beogradu končali nastope. Za konec je danes Nina Kostanjšek v finalu D zasedla šesto mesto, kar ji je prineslo končno 24. mesto. Po slabih četrtfinalnih nastopih se Slovenci na SP niso borili za najvišja mesta niti za olimpijske norme.

“Na zadnji tekmi sem želela predvsem sebi pokazati, kaj zmorem. Žal nisem povsem zadovoljna s tem. Prvenstvo je dolgo, naporno, konkurenca pa je bila res močna,” je za Veslaško zvezo Slovenije po koncu tekmovanja dejala Kostanjšek.

Pred odhodom v Beograd je sicer selektor reprezentance Jan Ilar napovedal, da bi lahko vse posadke izboljšale uvrstitve z lanskega prvenstva, a prav vse so za njimi občutno zaostale.

Reprezentanti v olimpijskih disciplinah so iz finalov C nazadovali v D oziroma nižje, lahki veslač Rajko Hrvat pa je bil s 15. mestom daleč od ubranitve bronaste kolajne. Slednji je sicer v lahkem enojcu osvojil najboljšo uvrstitev na letošnjem SP.

Jaka Čas in Nik Krebs sta v dvojcu brez krmarja zasedla 23. mesto, Matej Filip Pfeifer pa je bil v skifu 32.

“Za vse štiri posadke je prvenstvo neuspešno. Hitro bo treba reagirati, saj so naslednje olimpijske kvalifikacije že čez pol leta. Sledila bo temeljita analiza. Pogovorili se bomo s trenerji in športniki, kaj lahko naredimo drugače, kaj lahko naredimo več, kdo je pripravljen in sposoben narediti več,” je med drugim dejal Ilar.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Euro se sploh še ni začel, Nemec s potezo na treningu navijače že spravil v ekstazo (VIDEO)...Več

2

Novi trener Zmajev za Šport TV: Proračun je pomemben faktor, ni pa odločilen (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Slovenska reprezentanca na poti v Nemčijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

2

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več

3

Bundesliga strelski raj za napadalce...Več