single
[3137]
159602

Niko Kovač se vrača v Bundesligo

Avtor: Blaž Magdič
20. 5. 2022, 11.27

Hrvat Niko Kovač bo s 1. julijem postal trener Wolfsburga, nemška tiskovna agencija dpa povzema časnik Wolfsburger Allgemeine Zeitung. Časnika Kicker in Bild pa dodajata, da bo v mestu s sedežem dolgoletnega sponzorja Volkswagna ostal vsaj do konca sezone 2024/25.

Po poročanju nemških medijev je imel Kovač tudi ponudbo svojega domačega kluba Herthe BSC iz Berlina, 50-letni trener pa je čakal na morebitno ponudbo iz Anglije.

Kovač, nekdanji vrhunski nogometaš, kasneje pa trener Eintracht Frankfurta, Bayern Münchna in AS Monaca, naj bi nakazoval, da ima Wolfsburg v bližnji prihodnosti velike načrte. Jasno je, da ima klub izjemne pogoje za delo, glavni pokrovitelj pa je tudi v času pandemije covida-19 ostal stabilen partner.

Kovač bo zamenjal Floriana Kohfeldta, ki ni zadovoljil klubskih ambicij. “Vsak trener da vedno vse od sebe. Zase lahko rečem to, da sem bil vse življenje zelo marljiv in to sem iz aktivnega nogometa prenesel tudi v trenerski posel,” pa je o svojem delu povedal Kovač, ki pravi, da je treba nogometaše motivirati in podpirati, obenem pa jih razvijati in od njih zahtevati maksimum, ločnica v pristopu pa je včasih zelo tenka.

Kovač je bil tudi selektor Hrvaške, ki jo je leta 2014 popeljal na SP.

 

Foto: Thomas Eisenhuth/Bundesliga/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Gajser “osmodil” Prada po zunanji in postal kralj Indonezije...Več

2

NAPOVED TEDNA: Danes odbojka, nato pa motokros in Prva liga Telemach!...Več

3

VIDEO: Drugič zapovrstjo in osmič v sezoni donela slovenska himna...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več