single
[15]
198909

Nika Križnar slavila v Courchevelu

Avtor: Aljaž Pirnat
29. 7. 2023, 13.41

Smučarska skakalka Nika Križnar je zmagovalka prve tekme poletne velike nagrade v francoskem Courchevelu. Njen uspeh je s petim mestom dopolnila Nika Prevc, Katra Komar je bila 14. in Ajda Košnjek 20.

Slovenska skakalka, dobitnica dveh kolajn na zadnjih OI v Pekingu, si je v prvi seriji po skoku dolgem 125 metrov delila prvo mesto z Japonko Saro Takanashi, ki je sicer skočila štiri metre in pol več, a z naleta višje, prejela pa tudi slabše ocene za slog.

Nika Križnar je bila najboljša tudi v drugi seriji, ko je pristala pri 128,5 metra. Japonka je skočila dva metra in pol več, vseeno pa v končnem izračunu zaostala natanko 10 točk za Slovenko, ki je osvojila 207,3 točke in si prislužila 2500 švicarskih frankov nagrade.

Zaostanek tretjeuvrščene kanadske svetovne prvakinje Alexandrie Loutitt je znašal že 36,6 točke. Nika Prevc je za stopničkami zaostala dobrih 11 točk.

“Super dan. Moj najboljši rezultat na tem prizorišču in super začetek poletne velike nagrade. Res sem uživala do konca. Vem, da je še nekaj malenkosti, ki jih lahko popravim, predvsem pri doskoku. Tako v prvi kot v drugi seriji pa sem ostala za smučko v zraku, nisem potovala skozi zrak. V bistvu sem zelo vesela tudi za celotno ekipo, ker smo dosegli lepe rezultate,” je po tekmi povedala slovenska skakalna junakinja sobote.

Finale je malce motil le močan vzgornik, zato je bilo zaradi vetra tudi nekaj čakanja “Kljub temu se mi je uspelo zbrati za finalni skok. To je bil lep skok, kljub temu, da sem imela malce slabše razmere v primerjavi z ostalimi tekmovalkami. Jutri nas čaka nov dan in upam, da ponovim uspeh,” je še rekla gorenjska evropska prvakinja z nedavnih evropskih iger na Poljskem.

Ob 18. uri bo v Courchevelu še moška tekma, v nedeljo pa skakalke in skakalce čaka nov preizkus.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Motika cilja visoko: “Pričakujem velik prestop, vidim se v eni izmed najboljših petih lig” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

3

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več