šport TV 1 logo
18:00
Preston North - Manchester City Angleški ligaški pokal
šport TV 2 logo
18:00
Montpellier - Strasbourg Ligue 1
šport TV 3 logo
17:45
Barcelona - Zagreb EHF Liga prvakov

NHL: Preučujejo se možnosti za nadaljevanje sezone

Avtor: Gregor Kovačič
19. 5. 2020, 10.18

Vodstvo severnoameriške hokejske lige NHL še naprej razmišlja o načinih, kako končati sezono, ki jo je prekinila koronavirusna pandemija. Najbolj verjetna možnost je, da bi določili dve ali štiri krovna mesta, ki bi lahko gostila po ducat ali več ekip hkrati, so zapisali na spletni strani lige.

“Krovno mesto”; trenutno je v igri osem ali devet lokacij, bi gostilo ekipe NHL, tam bi vadile in bile ves čas v nekakšni skupni samoosamitvi. Komisar lige NHL Gary Bettman je sprva govoril o dveh do štirih krovnih mestih gostiteljih, ki bi lahko varno gostila po več tekem na dan, a bi se ta številka lahko povečala.

Sprva bodo vse tekme potekale brez gledalcev, v organizacijo pa bodo vključene tudi lokalne oblasti.

Možnost, da bi hokejsko sezono 2019/20 končali, je sicer vse bolj oddaljena, odkar so ameriške oblasti podaljšale ukrepe v boju proti covidu-19.

Bettman je že napovedal, da je pripravljen tudi na sezono preko poletja, da bi končali ligo in podelili Stanleyjev pokal. Ena od možnosti je tudi končnica s 24 ekipami, boj na štiri zmage (in s tem maksimalno sedem tekem) pa bi bil vsaj v začetnih krogih skrajšan na tri.

“Mislim, da nihče ta čas nima točnega urnika, kako bodo stvari potekale. Vsaj v Severni Ameriki ne. Trdo delamo, vse odkar smo 12. marca prekinili sezono, da bi našli rešitev. Ko bomo dobili zeleno luč, želimo biti dobro pripravljeni,” je dejal Bettman.

Po pisanju nhl.com, je Bettman kot enega od izzivov izpostavil tudi prehajanje lokalnih in državnih mej. Poleg tega bo morala imeti liga možnost za koronavirusne teste, pri čemer je opozoril, da ne more hokej kar preskočiti vrste in se vriniti pred zdravstveno osebje.

Foto: Guliver/Getty Images

Vir: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več