pismo ikona
šport TV 1 logo
07:30 V ŽIVO
Wellington Phoenix - Sydney Avstralska liga
šport TV 2 logo
07:30 DANES
Washington - San Jose NHL
šport TV 3 logo
08:30
Južna Koreja - Bahrajn Azijski pokal

NHL: Erik Karlsson, eden najboljših branilcev lige okrepil San Jose

Avtor: Gregor Kovačič

Dvakratni najboljši branilec severnoameriške hokejske lige NHL, Šved Erik Karlsson, se je iz Ottawa Senators preselil k San Jose Sharks. V menjavo je bilo vključenih kar deset igralcev.

 

Osemindvajsetletni Karlsson, ki je na olimpijskih igrah v Sočiju 2014 osvojil srebro, je petkratni udeleženec tekem vseh zvezd in je bil najboljši branilec v letih 2012 in 2015.

“Govoril bom odkrito. Želim si, da bi bil v tem trenutku v drugačnih okoliščinah. Je zelo čustven in žalosten dan zame in za družino, ampak to je pač ta del posla. Nisem še čisto dojel, kaj se dogaja. Vse se je odvilo hitro, čeprav se je o tem nekaj govorilo že celo leto. Ampak nikoli si nisem predstavljal, da bom zapustil Ottawo,” je dejal Karlsson.

Senatorji so bili njegova edina ekipa v devetih sezonah v ligi NHL, julija so mu ponudili podaljšanje pogodbe, ki pa je ni podpisal.

“Želim se zahvaliti tudi San Jose Sharks za vse, kar so storili, da so me dobili,” je še dejal Karlsson.

Ottawa je v San Jose poslala tudi Francisa Perrona, dobila pa je napadalca Chrisa Tierneyja in Rudolfsa Balcersa, branilca Dylana DeMela, pravice do napadalca Joshue Norrisa, izbor v prvem krogu nabora 2019 ali 2020, izbor v drugem krogu 2019 in še dva izbora, ki ju bodo uredili pozneje.

Karlsson je v prejšnji sezoni za Ottawo dosegel devet golov in 53 podaj na 71 tekmah. V zadnjih petih sezonah je bil najboljši po točkah v ekipi ali pa izenačen na vrhu.

Foto: Guliver/Getty Images

Vir: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Brazilci po zmagi noreli, jokali in plesali...Več

2

VIDEO: Francoski vratar uprizoril “Kariusa”...Več

3

So presežki Lionela Messija postali razvrednoteni?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Francoski vratar brez milosti...Več

2

VIDEO: Angolski rokometaš zadel kot Roberto Carlos...Več

3

VIDEO: Luka plesal z volkovi in jim nasul 29 točk...Več