puščica dol ikona
Trenutno na sporedu
puščica gor ikona
14:15
TV Shopping
šport TV 1 logo
14:00
Vrhunci 12. kola, Nogomet - Serie A
šport TV 2 logo
13:15
Istra - Rijeka, Nogomet - Hrvaška liga
šport TV 3 logo

Dvakratni najboljši branilec severnoameriške hokejske lige NHL, Šved Erik Karlsson, se je iz Ottawa Senators preselil k San Jose Sharks. V menjavo je bilo vključenih kar deset igralcev.

 

Osemindvajsetletni Karlsson, ki je na olimpijskih igrah v Sočiju 2014 osvojil srebro, je petkratni udeleženec tekem vseh zvezd in je bil najboljši branilec v letih 2012 in 2015.

“Govoril bom odkrito. Želim si, da bi bil v tem trenutku v drugačnih okoliščinah. Je zelo čustven in žalosten dan zame in za družino, ampak to je pač ta del posla. Nisem še čisto dojel, kaj se dogaja. Vse se je odvilo hitro, čeprav se je o tem nekaj govorilo že celo leto. Ampak nikoli si nisem predstavljal, da bom zapustil Ottawo,” je dejal Karlsson.

Senatorji so bili njegova edina ekipa v devetih sezonah v ligi NHL, julija so mu ponudili podaljšanje pogodbe, ki pa je ni podpisal.

“Želim se zahvaliti tudi San Jose Sharks za vse, kar so storili, da so me dobili,” je še dejal Karlsson.

Ottawa je v San Jose poslala tudi Francisa Perrona, dobila pa je napadalca Chrisa Tierneyja in Rudolfsa Balcersa, branilca Dylana DeMela, pravice do napadalca Joshue Norrisa, izbor v prvem krogu nabora 2019 ali 2020, izbor v drugem krogu 2019 in še dva izbora, ki ju bodo uredili pozneje.

Karlsson je v prejšnji sezoni za Ottawo dosegel devet golov in 53 podaj na 71 tekmah. V zadnjih petih sezonah je bil najboljši po točkah v ekipi ali pa izenačen na vrhu.

Foto: Guliver/Getty Images

Vir: STA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja