single
[2]
212228

Neymar zaradi poškodbe najverjetneje ob Copo Americo 2024

Avtor: Aljaž Pirnat
20. 12. 2023, 20.30

Prvi zvezdnik brazilske nogometne reprezentance Neymar zaradi resne poškodbe, ki jo je utrpel oktobra v kvalifikacijah za mundial 2026, ne bo mogel igrati na južnoameriškem prvenstvu poleti v ZDA, je sporočil zdravnik brazilske reprezentance. Kapetan selecaa se je poškodoval 17. oktobra v Montevideu ob porazu Brazilije proti Urugvaju (0:2).

Takrat so Neymarja na nosilih z igrišča odnesli v solzah, novembra pa so ga operirali zaradi raztrgane križne vezi in meniskusa v levem kolenu.

Za vnovično igranje po takšni poškodbi, eni najtežjih za nogometaše, je potrebnih vsaj devet mesecev rehabilitacije, je danes pojasnil zdravnik brazilske izbrane vrste Rodrigo Lasmar.

Zdravnik je zato izključil, da bi Neymar lahko igral na južnoameriškem prvenstvu od 20. junija do 14. julija. Copa America združuje deset držav pod okriljem južnoameriške zveze Conmebol in šest držav Concacafa (Severna Amerika, Srednja Amerika in Karibi).

“Ne bo imel časa, prezgodaj je. Nima smisla hiteti, da bi ga postavili na noge pred njegovim časom, in po nepotrebnem tvegati,” je izjavo Lasmarja za brazilski Radio 98 FM povzema francoska tiskovna agencija AFP.

“Moramo biti potrpežljivi. Govoriti o vrnitvi prej kot v devetih mesecih je prezgodaj,” je dodal zdravnik.

Lasmar pa je bil bolj pomirjujoč glede možnosti 31-letnika, ki je zdaj član savdskega kluba Al-Hilala, da se vrne na svojo raven igre pred poškodbo.

“Pričakujemo, da bo po tem času popolnoma okreval, pripravljen za vrnitev na igro na visoki ravni, z dobrimi rezultati, brez kakršnih koli omejitev,” meni Lasmar.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Pancar za Šport TV: ”Na zadnjo dirko sem se odpravil brez opravljenega treninga”...Več

2

VIDEO: Mladi Wagner v 2. Bundesligi globoko v sodnišekm dodatku mojstrsko zadel za zmago Greuther Fürtha...Več

3

Jošt Pišek za Šport TV: Lahko smo konkurenčni in proti Olimpiji ustvarimo pozitiven rezultat (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sanjska Slovenija v sanjskih Stožicah: Cristiano in soigralci pokleknili z 2:0!...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Bogatinov in Kosić zadnji žrtvi trenerskih menjav v PLT...Več