šport TV 1 logo
15:00 V ŽIVO
VN Lommla, 2. dirka MXGP
šport TV 2 logo
14:55 V ŽIVO
Benevento - Napoli Serie A
šport TV 3 logo
14:55 V ŽIVO
Parma - Spezia Serie A

Neymar “pozabil” plačati 35 milijonov evrov

Avtor: Marko Premrl
1. 10. 2020, 08.31

Brazilski as PSG-ja Neymar je po poročanju medijev v špansko državno blagajno dolžan nakazati približno 35 milijonov evrov.

Neymar zadnja leta nastopa za PSG, na dan pa so prišli stari grehi. “Pozabil” je namreč na skoraj 35 milijonov evrov davkov, ki jih zdaj od njega terja Španija. Gre za znesek, ki ga ni poravnal v času igranja za Barcelono, obdavčena pa je tudi nagrada, ki mu jo je Barca izplačala le malo preden jo je zapustil in se preselil v Pariz.

Natančnejši pregled dolžnikov ni na dan spravil le Neymarja, ampak tudi nekatere klube. Tako je Real Murcia državi dolžna plačati 10 milijonov evrov, Hercules Alicante pa slabe štiri. Na črni listi je pristal še košarkarski klub, ki ga je usatnovil leta 2014 Marc Gasol, Club Basquet Girona. Dolžni so deset milijonov evrov.

Za Neymarja sicer ni prvič, da se je znašel v finančno ne povsem jasnih poslih. Že ko je prestopil iz Brazilije v Barcelono, je bilo veliko nejasnosti in zato so mu zaplenili lastnino v vrednosti 16 milijonov evrov.

Neymar bo s PSG-jem naslednjo tekmo igral v petek. V sklopu prvenstva Ligue 1 se bodo od 20.55 pomerili proti Angersu. Prenos boste lahko spremljali na Š2.

 

Foto: Guliver/Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Juventus lansiral četrti dres, ki ga je oblikoval Pharrell Williams (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Goriški Iračan se je pošalil z Dinamove obrambe...Več

3

Pancar: S prvima dirkama v Lommlu sem zadovoljen, na tretji ciljam še višje (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

»Ko medil se je Lille …«...Več

2

VIDEO: Gajser izpeljal Supermana brez posledic...Več

3

V Ajaxovem vrtincu...Več