single
[3]
217413

(VIDEO) Neverjeten povratek: Helios v zadnjih 15 sekundah nadoknadil pet točk zaostanka in poglobil krizo Krke

Avtor: Aljaž Pirnat
13. 2. 2024, 09.17

Košarkarji Kansai Helios Domžal so v ponedeljek, na krilih kapetana Blaža Mahkovica, na gostovanju proti Krki uprizorili neverjeten preobrat. Po tem, ko je v končnici tekme že vse kazalo, da se bodo zmage veselili Novomeščani, so Domžalčani iz sebe stisnili že zadnje atome moči in uspeli sprva izsiliti podaljšek, nato pa še priti do zmage. S tem so še dodatno poglobili krizo Krke, za katero je to že četrti poraz na zadnjih petih tekmah v vseh tekmovanjih.

Ura na semaforju je kazala še pičlih 15 sekund, ko je Isaiah Cousins zadel še drugi prosti met in vodstvo svoje ekipe povečal na pet točk. Domžalčani so nato hitro krenili v napad, v katerem je kapetan Mahkovic iz izjemno težkega položaja zadel za tri in zaostanek zmanjšal na še zdaleč ne neulovljivi dve točki. Ob posesti Novomeščanov so košarkarji Heliosa morali napraviti prekršek, po katerem je imel Jan Špan na voljo dva prosta meta. Prvega je zadel, drugega zgrešil, skok pa so dobili Domžalčani in hitro žogo spravili v roke svojega kapetana. Sledila je velika neumnost krilnega napadalca Krke Mihe Škrelja, ki je nad Mahkovicem, medtem ko je ta iz svoje polovice metal za tri, napravil prekršek. Mahkovic je imel na voljo tri proste mete, ki jih je mirno uspel spraviti skozi obroč in tako svojemu moštvu priigrati podaljšek.

V podaljšku so Domžalčani stopili na plin in nadigrali nasprotnika. Ob zvoku zadnje sirene je izid na semaforju kazal 100:105 v korist Heliosa, ki je Krki zadal že njej četrti poraz na zadnjih petih obračunih v vseh tekmovanjih. Pri domačih je bil najučinkovitejši igralec Cousins (25 točk, 5 skokov, 1 asistenca), pri gostih pa kdo drug kot režiser velikega preobrata, kapetan Mahkovic (28 točk, 1 skok, 9 asistenc).

VIDEO: Neverjeten povratek Heliosa proti Krki

Foto: KZS.si
Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Benjamin Markuš: En trenutek lahko prevesi tehtnico (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Prepelič in Tobey Ukrajincem pokazala, kako se izvaja alley oop...Več

3

Sekulić: Fantom sem rekel, da morajo verjeti (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Bundesliga: Borussia še naprej le točko pred Leipzigom, Šeško ob porazu bikov do novega zadetka...Več

2

Je sezona Bayerna zares tako slaba?...Več

3

Sanjski večer Klemna Prepeliča: “Nisem pomemben, ponosen sem na vse fante!” (VIDEO)...Več