single
[2]
138820

Neuer še ni rekel zadnje: Morda bom igral tudi po 40. rojstnem dnevu

Avtor: Klemen Verlič
11. 10. 2021, 16.20

Prvi vratar munchenskega Bayerna Manuel Neuer pravi, da še ne razmišlja o koncu kariere. 35-letnik ne izključuje niti možnosti, da bi branil po dopolnjenih štiridesetih letih.

Neuer je v svoji bogati karieri zbral že 106 nastopov za nemško izbrano vrsto in kar 443 v dresu Bayerna. Pred tem pa prav tako med vratnicama Schalkeja stal na 203 tekmah. Eden najboljših vratarjev zadnjih let pa vseeno še ni rekel zadnje. 35-letnik ima namreč namen še naprej braniti vrata nemškega prvaka in z njim ter nemško reprezentanco osvajati nove lovorike. Teh se je sicer v njegovi vitrini skozi leta nabralo že ogromno. V nedeljo pa je prav na temo morebitne upokojitve Neuer spregovoril za nemški Bild.

“Zagotovo še ne razmišljam o upokojitvi. Težko je reči, kdaj bom zaključil svojo kariero. To je odvisno od moje mentalitete, želje po igranju in od fizične pripravljenosti. Vseeno ne želim pretiravati in na trening odhajati s protibolečinskimi tabletami. Od mene je odvisno, da sem sposoben po najboljših močeh pomagati svoji ekipi. Ob tem pa se moram tudi zabavati. Živim zelo zdravo, pazim na prehrano in dovolj spim. V mislih nimam nobene meje, kar se tiče dopolnjenih let, zato je možno, da bom igral tudi po 40. rojstnem dnevu,” je dejal 35-letni Neuer.

Foto: Imago Sports via Guliver

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Na ŠPORT TV ta teden v ospredju predvsem ljubljanska moštva...Več

2

Kamerunec v Sežani: Morda bo pa Tabor kmalu velika ekipa (video)...Več

3

Ambiciozni načrti direktorja Cedevite Olimpije: ‘’Cilj je igranje v Evroligi!’’(VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Honda obiskala dom Gajserja in pripravila krajši dokumentarec...Več

2

Victor Osimhen: nov neapeljski vladar...Več

3

Kek utišal samozavestne Ruse: ”V Ljudskem vrtu ni favorita!”...Več