šport TV 1 logo
18:00
Arsenal - Nottingham Forest Angleški ligaški pokal
šport TV 2 logo
18:00
Marseille - Nantes Ligue 1
šport TV 3 logo
17:45
Celje - PSG EHF Liga prvakov

Neuer priznal: Imamo privilegije, sprejeti moramo znižanje plač!

Avtor: Marko Premrl
26. 3. 2020, 07.25

Številni klubi se v teh dneh s svojimi igralci in zaposlenimi pogovarjajo o znižanju plač zaradi ekonomskih razmer, do katerih jih je pripeljala kriza koronavirusa. Član Bayerna Manuel Neuer si ne dela težav, še več, zatrjuje, da bi morali igralci sprejeti klubske predloge.

Nogometaši zagrebškega Dinama so postali ena prvih ekip, kjer so igralci povedali, da si ne nameravajo za tretjino znižati plač. Proti temu idejnemu toku pa pluje vratar Bayerna Manuel Neuer. “Bayern ima več kot tisoč zaposlenih. Vsak je na svoj način pomemben za klub. Igralci moramo sprejeti znižanje plače, da tako pomagamo še drugim,” je dejal čuvaj mreže nemškega giganta.

Igralci članske ekipe in strokovno vodstvo so sprejeli predlog kluba, da si za 20 odstotkov znižajo plačo. Na ta način Bayernu ne bi bilo treba delati dodatnih rezov pri ostalih zaposlenih.

Sicer pa je Neuer že pred nekaj dnevi dokazal svojo dobrodelno noto. Skupaj z nekaterimi reprezentančnimi soigralci je namreč zbral 2,5 milijona evrov in jih namenil reševanju trenutne krize. “Odločitev je bila lahka. Pozval bi vse, da na svoj način pripomorejo,” je še dejal.

 

Foto: Guliver/Getty Images

 

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več