single
[3137,2]
146835

Neučakani direktor Dortmunda: “Reyna, čimprej se vrni!”

Avtor: Rene Vidmar
8. 1. 2022, 09.59

Komaj 19-letni ameriški napadalni vezist Gio Reyna že vse od septembra ni igral za dortmundsko Borussio. Razlog za tako dolgo odsotnost 19-letnika se skriva v poškodbi stegenske mišice, ki jo je utrpel v reprezentančni akciji. Vodilni možje Dortmunda so sedaj razkrili, da se nadarjeni nogometaš počasi vrača na treninge.

Odsotnost Reyne se je ”porurskemu velikanu” še kako poznala. ‘’Rumeno-črni’’ so namreč prvič po letu 2017 izpadli že v skupinskem delu lige prvakov in bodo tako s svojimi mednarodnimi nastopi nadaljevali v evropski ligi. Nič bolje jim sicer ne kaže v boju za ‘’meisterschale”, saj so si za največjim rivalom münchenskim Bayernom nabrali že 9 točk zaostanka.

V klubu zato že nestrpno pričakujejo, da se v polni pogon vrne eden izmed njihovih največjih draguljev. ‘’Gio je imel izvrsten prvi del sezone, zato bi radi da se čim prej vrne v moštvo. Za njim je težko obdobje, a je ostal psihično stabilen. Trenutno že sodeluje na lažjih treningih,’’ je stanje Reyne komentiral dortmundov direktor Sebastian Kehl.

Nadarjeni vezist je sicer sin nekdanjega zvezdnika premier lige in ameriške reprezentance Claudia Reyne. Nogometno kariero je začel v New Yorkovi akademiji, leta 2019 pa je sledila selitev v Dortmund.

Že naslednjo sezono je debitiral v prvi ekipi, ko je bil star komaj 17 let. Od tedaj se je uveljavil pri porurskemu klubu. Do danes je zbral že 69 nastopov in dosegel 10 zadetkov.

Foto: Lukas Schulze/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Blešči se od zlata! Šampion Verstappen predstavil svojo novo opremo (VIDEO)...Več

2

Smučar ali hokejist? Kako se je Blažič odločil za poklic košarkarja (video)...Več

3

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Dobrodelni Memorial Milana Ščulca pripadel Kopru...Več

2

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

3

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več