šport TV 1 logo
17:55 V ŽIVO
Dinamo - Hajduk Hrvaška liga
šport TV 2 logo
18:30
Brazilija - Argentina Prijateljska tekma
šport TV 3 logo
19:00
Antwerp - Gent Belgijska liga

Nepredstavljivo: Navijači Brescie izdali Balotellija in se postavili na stran rasistov

Avtor: Blaž Magdič
9. 11. 2019, 08.30

Pretekli konec tedna je v Italiji in širom Evrope ponovno odmevala nogometna vest povezana z rasističnimi izpadi. Osrednja figura je bil Mario Balotelli, ki je želel sredi gostovanja v Veroni pri Hellasu zapustiti igrišče, saj je nekaj posameznikov s tribun vzklikalo z rasizmom povezane vzklike. Navijači Brescie pa so v petek šokirali javnost, saj se niso postavili na stran svojega igralca, pač pa na stran veronskih "ultrasov".

Najbolj zagreti pristaši italijanskega prvoligaša iz Brescie so v sporočilu za javnost zapisali: “Če Balotelli psihično ni bil pripravljen na gostovanje v Veroni, bi moral to vedeti sam in mesto prepustiti drugemu igralcu. Tekma je bila zelo pomembna, predvsem, ker je naš zdaj že nekdanji trener reševal svojo službo, ne bi mu zamerili, če bi izrazil zaskrbljenost, ravno nasprotno. Nikakor pa se ne strinjamo s tem, da se v medijih celotna navijaška baza Hellasa označuje kot rasistična. Nobenega dvoma ni, da je Balotelli pravi Italijan in meščan Brescie, a njegova aroganca, ki jo izraža že dolgo časa, je neopravičljiva.”

Ostra kritika za kontroverznega napadalca, priletela je kar s strani navijačev njegovega kluba. Se bo zaradi stališča “ultrasov” Brescie celotna situacija še bolj zakomplicirala? Bo Balotelli do nadaljnjega celo zavračal sodelovanje z navijači?

Preverite ob 14.55 na Š1, ko bo Brescia pred domačo publiko gostila Torino. Tudi z Balotellijem v kadru novega trenerja Fabia Grossa.

 

Foto: Guliver/Getty Images

Priporočamo še

1

Slovenija gre naprej … po isti poti...Več

2

Brazilci z legendarnim darilom razveselili Gajserja...Več

3

Cagliari, ne odhaja(j) poletje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Coutinho vzel zalet s poskokom in očistil pajčevino...Več

2

Kosilnica Godin razjezil navijače Argentine in Juventusa...Več

3

SIMULACIJA LETA? Tako je branilec Torina želel izključiti Ronalda (video)...Več