šport TV 1 logo
17:30 PRVIČ
Adrian Mattern, Whitewater Kayak World of Free Sports
šport TV 2 logo
16:00
PSG - Bordeaux Ligue 1
šport TV 3 logo
15:45
Montreal - Columbus NHL

Nemški olimpijski komite: Škoda zaradi covida-19 se bo merila v milijardah evrov

Avtor: Marko Premrl
23. 5. 2020, 18.21

Predsednica petčlanskega upravnega odbora nemškega olimpijskega komiteja DOSB, Veronika Rücker, je prepričana, da se bo škoda, ki jo je utrpel šport zaradi pandemije novega koronavirusa, merila v milijardah evrov, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Največjo škodo bodo po njenem mnenju utrpeli mladi talenti. “Zlasti nas skrbijo tisti športniki, ki trenutno še niso del reprezentanc ali ekip. Bojim se, da bodo njihove kariere v tej veliki skupini zdaj vse bolj pod vprašajem in v najslabšem primeru končane, še preden so se sploh začele,” je dejala izvršna predstavnica konfederacije nemških športnih zvez v pogovoru za medijsko založbo Funke.

Trenutno so se na tekme vrnili le vrhunski poklicni nogometaši, za ostale pa ostajajo v veljavi številne omejitve, zaradi katerih ostajajo klubi še vedno zaprti.

Rückerjeva je pozvala k večjemu državnemu financiranju, poleg sedanjega programa pomoči, saj “za ohranitev raznolikosti športa v Nemčiji trenutno ne bodo zadoščala zgolj osnovna sredstva za šport”.

Povedala je tudi, da se je večina vrhunskih športnikov “dobro spopadla s krizo zahvaljujoč potrjenemu nadaljevanju financiranja fundacije Sporthilfe in številnih agencij za financiranje športa”. “Večina olimpijskih kandidatov se bo lahko posvetila pripravam na prestavljene olimpijske igre, Tokio 2021,” je dejal Rückerjeva.

 

Foto: Guliver/Getty Iages
VIR: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več