single
[3137,2]
175412

Nemški navijači stopili skupaj in soglasno pozvali: “Bojkotirajmo Katar 2022” (FOTO)

Avtor: Urban Kolman
8. 11. 2022, 11.34

V preteklem trinajstem krogu nemškega prvenstva so skupaj stopili navijači Bayerna, Borussie Dortmund in Herthe Berlin. S transparenti so pozvali k bojkotu svetovnega prvenstva, ki se bo 20. novembra začel v Katarju. Med vsemi nogometnimi navijači obstaja splošen konsenz, da je organizacija turnirja v tako sporni državi, kot je Katar napaka. A jasno je, da bodo najbolj glasni nemški, kjer so v nogometu od nekdaj v ospredju vrednote in navijači.

To so navijači največjih dveh nemških klubov in največjega kluba iz prestolnice zdaj tudi dokazali. Dortmund je v soboto gostil Bochum in tekmo dobil s 3:0, a pred obračunom je bil poudarek na transparentih navijačev, ki so gledalce pozivali, naj bojkotirajo Katar. Na enem od njih je pisalo “Qatar Abschalten”, kar se prevede v izklopi Katar.

Na obračunu v prestolnici, kjer sta se na Olimpijskem stadionu srečala Bayern in Hertha, sta transparente razgrnili obe skupini navijačev. Sporočilo je bilo identično kot tisto od navijačev, črno-rumenih. Navijači obeh klubov so imeli še eno jasno kritiko Fife in Katarja: “15000 mrtvih za 5760 minut nogometa. Sram vas bodi!”

Odločitev Fife, da Katar gosti mundial je pod širšo kritiko javnosti že vse, odkar so državi iz bližnjega vzhoda podelili to pravico. Problemi so namreč bili prisotni že pri sami dodelitvi prvenstva, saj je bilo dokazano podkupovanje in korupcija. Ko k temu dodamo še ravnanje z delavci migranti, število njihovih smrti, zaostale pravice žensk in istospolno usmerjenih ter uničenje nogometnega koledarja zaradi nezmožnosti igranja poleti postane jasno, zakaj gre za daleč najbolj sporno prvenstvo v zgodovini le teh.

Foto: Christopher Neundorf Kirchner Media via Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

Urukalo: “Za takšne predstave nas najbolj motivira domača publika!” (VIDEO)...Več

2

Nukić: Igrati v takšnih pogojih je za nogometaše nevarno...Več

3

VIDEO: Neymarjev dvojnik preslepil varnostnike...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Milanski Inter Šešku preprečil, da bi spoznal Dončića...Več

2

Nova polomija sodnika in VAR-a: Portugalska enajstmetrovka v nasprotju s pravili? (FOTO)...Več

3

Ronaldo še zadnjič udaril po Unitedu: Izdal novo uro s podobo gola, ki ga je dosegel proti rdečim vragom (FOTO)...Več