Nemška zveza ne želi predčasno končati sodelovanja s selektorjem Löwom

Avtor: Blaž Magdič
6. 4. 2021, 16.39

Čeprav se je po koncu reprezentančnega premora pozornost nogometne javnosti po Evropi že preusmerila v domača tekmovanja in ligo prvakov, pa vsaj v Nemčiji še vedno odmeva polom na zadnji tekmi s Severno Makedonijo. A kratkoročnih posledic ne bo, selektor ostaja Joachim Löw, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Löw je sicer že pred časom napovedal, da se bo poslovil po koncu letošnjega evropskega prvenstva. Po tej tekmi pa so številni v Nemčiji menili, da je čas za tak korak že zdaj. To je bil namreč prvi poraz Nemčije v kvalifikacijah za SP po 20 letih.

A vsaj za zdaj sprememb ne bo. “Razočaranje na tekmi s Severno Makedonijo ne spreminja naših načrtov in časovnega delovanja. Dejali smo, da bomo imeli do nadaljevanja kvalifikacij za SP septembra novega selektorja in tega ne bomo spreminjali. Ostajamo trdno pri tem,” je dejal predsednik nemške zveze DFB Fritz Keller v pogovoru za časnik Bild.

Selektorja je podprl tudi direktor DFB Oliver Bierhoff. “Jogi Löw ima znanje in izkušnje, da bo ekipo uspešno vodil na prvenstvu. Je tudi motiviran, da zadnje tekmovanje v vlogi trenerja uspešno pripelje do konca,” je dejal Bierhoff.

Pojasnil je še, da DFB aktivno išče naslednika, po njegovih načrtih naj bi predsedstvo zveze o novem selektorju razpravljalo že pred začetkom EP 11. junija.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Hokejska čarovnija v režiji jeseniškega bisera (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Gajser v Italiji za las ušel grdemu padcu...Več

3

VIDEO: Nor zaključek El Clasica pripadel Realu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

FOTO: Iličić na treningu s pozlačenimi kramponi...Več

2

Tim Gajser vse bližje dokončanju svoje nove proge (VIDEO)...Več

3

“S takšnim pristopom bi še danes igrali v Ligi prvakov”...Več