single
[5]
144218

Nemčija, Španija, Danska in Brazilija v drugi del SP s tremi zmagami

Avtor: Klemen Verlič
6. 12. 2021, 22.02

Na ženskem rokometnem svetovnem prvenstvu v Španiji so odigrali tekme zadnjega, 3. kroga prvega dela v skupinah od E do H. Nemčija, Danska, Brazilija in Španija so ostale stoodstotne.

V skupini E si je zadnje mesto v drugem delu zagotovila Češka, ki je Slovaško ugnala s 24:23. Prvo mesto v skupini je osvojila svetovna prvakinja iz leta 1993 Nemčija. Ta je premagala Madžarsko, ki se je svetovnega naslova veselila davnega 1965, s 25:24.

V skupini F je prvo mesto zasedla zlata s SP 1997 Danska, ki je Južno Korejo, svetovno prvakinjo leta 1995, odpravila s 35:23. Igralke Konga pa so si zagotovile tretje mesto in nadaljevanje v drugem delu s tem, ko so ugnale Tunizijo s 33:24.

Brazilke, svetovne prvakinje 2013, so v skupini G potrdile prvo mesto z visoko zmago proti Paragvaju s 33:19. Ob porazu slednjega sta si napredovanje še pred večerno tekmo zagotovili tudi Hrvaška in Japonska, na obračunu teh dveh je sicer slavila slednja s 26:24.

V skupini H pa so prvo mesto zasedle gostiteljice in srebrne s SP 2019 Španke, ki so ugnale Avstrijo z 31:19. Slednja ima precej težav s covidom-19, saj so iz njenega tabora pred tekmo sporočili, da so zaznali še sedmo okužbo, pozitivna je bila njihova najboljša strelka Katarina Pandza. Na prvi današnji tekmi v skupini je Argentina zanesljivo premagala Kitajsko s 36:24 in si tudi ona priigrala napredovanje.

V glavni del so tako že uvrščene Francija, Srbija, Rusija, Norveška, Romunija, Nizozemska, Švedska, Nemčija, Madžarska, Danska, Južna Koreja, Brazilija, Španija, Avstrija, Argentina, Japonska, Hrvaška, Kongo in Češka.

V predsedniškem pokalu pa se bodo v skupini II po zadnjih mestih v prvem delu merile Slovaška, Tunizija, Paragvaj in Kitajska.

Slovenija bo svojo naslednjo tekmo igrala v torek ob 18.00, ko se bo pomerila z Angolo. V torek bodo tudi preostale tekme zadnjega kroga v skupinah od A do D.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Vratar Hanse ob razporejanju soigralcev pozabil na žogo, napako izkoristil napadalec...Več

2

Zlata številka spet v pravih rokah (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Werner po vrnitvi že trese mreže nasprotnikov...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več