single
[4]
126815

Nemčija bi rada pozabila na poraz, Švica pa nadaljevala z doseganjem zadetkov

Avtor: Kenny Jan
28. 5. 2021, 11.46

Tempo na svetovnem hokejskem prvenstvu elitne divizije v latvijski Rigi ne pojenja, saj skupinski del prihaja k vrhuncu. V soboto sta na sporedu zanimivi tekmi, ki ju bomo prenašali tudi na programih Šport TV - Švica proti Rusiji in Nemčija proti Finski.

Švicarji so po uvodnih zmagah nad Češko in Dansko na tretjem obračunu doživeli pravi polom. Švedska jim je odčitala lekcijo in slavila z visokih 7:0, toda že na naslednji tekmi so se varovanci Patricka Fischerja pobrali in negativno gol razliko povsem izničili. Proti reprezentanci Slovaške so zmagali s kar 8:1, s svojo strelsko formo pa želijo nadaljevati tudi v prihodnje.

”Vsi prisotni na tem svetovnem prvenstvu se zavedajo, kako smrtonosni znamo biti, če igramo tako dobro kot proti Slovakom”, je dejal Romain Loeffel, ki je sam pospravil dva ploščka za hrbet slovaškega čuvaja mreže. ”Tudi sami se zavedamo, česa smo sposobni na ledu, to formo pa bomo poskušali prenesti tudi na prihajajoče tekme.”

Švicarski sobotni nasprotniki bodo Rusi, ki so tako kot Švicarji na letošnjem svetovnem prvenstvu enkrat že izgubili, zanimivo – prav proti Slovakom. So pa nanizali 3 zmage, 4:3 nad Češko, kar 7:1 proti Veliki Britaniji in nazadnje 3:0 proti Dancem.

Največja nevarnost za švicarski gol najbrž preti preko Ivana Morozova, ki je v dobri formi, nenazadnje je na zadnji tekmi prispeval gol in asistenco. ”On je naša številka 1,” je za Morozova dejal trener Sergei Bragin. ”Proti Dancem nas je sam popeljal do zmage, nanj zelo računamo tudi v prihodnje.”

Na drugi tekmi bi Nemčija čim prej rada pozabila na presenetljiv poraz proti Kazahstanu. Po 3 visokih zmagah so Nemci tokrat izgubili s 3:2. ”Nismo igrali ravno najboljšega hokeja”, je bil odkrit selektor Toni Soderholm. ”Solidno igro smo prikazali šele v drugi tretjini, ko je bil naš tempo nekoliko hitrejši, a vseeno nismo dovolj pritisnili, da bi se tekma na koncu razpletla po željenem scenariju.”

To bi rada izkoristila Finska, ki bo v obračun vstopila s popotnico rutinirane zmage nad Italijo s 3:0. Tudi Finci imajo v svoji statistiki 3 zmage, ki so ji omogočile uvrstitev na čelo skupine B. ”Čeprav smo na svetovnem prvenstvu do sedaj dobro nastopili, pa nas do začetka play-offa še vedno čaka nekaj težkih tekem,” se zavedajo v skandinavskem taboru. ”Če želimo biti v izločilnih bojih dobro osredotočeni, je za nas pomembno, da skupinski del končamo na za nas ugoden način.”

V soboto: Švica – Rusija, ob 15.10, na Š1, in Nemčija – Finska, ob 19.10, prav tako na Š1. Vabljeni v našo družbo!

Foto: Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO:”Mož v pižami”- senzacija Eura 2016...Več

2

VIDEO: Zadnja priložnost za Löwa...Več

3

Ronaldo na novinarski konferenci presenetil s svojo potezo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Drago Kos o pristojnostih sistema VAR...Več