single
[3137]
225850

Nemci po obisku kraljujejo v vseh treh najmočnejših kakovostnih razredih

Avtor: Lamin Diallo
15. 5. 2024, 12.15

Nemška Bundesliga ima med vsemi klubskimi tekmovanji na stari celini znova največje povprečje obiskovalcev na tekmo. Z izjemo sezone 2021/22 imajo Nemci najvišji povprečje že v zadnjih desetih sezonah. Na drugem mestu je v letošnji sezoni angleška Premier League, sledi Seria A.

Bundesliga je imela v aktualni sezoni po podatkih nemškega spletnega portala Sport na tekmo povprečno 39.366 obiskovalcev. V Premier League je bilo v letošnji sezoni povprečno 38489 gledalcev. V Serie A je vsako tekmo povprečno obiskalo 30857, v La Ligi pa 29151. Na petem mestu je francoska Ligue 1 s povprečjem 26629 obiskovalcev na tekmo. Podoben vrstni red velja tudi za drugorazredna tekmovanja, saj je imela med vsemi drugimi ligami v Evropi najvišje povprečje 2. Bundesliga. Na nemških stadionih v drugi ligi si je tekmo povprečno ogledalo 29124 obiskovalcev.

Največji obisk med klubi je imela ponovno Borussia Dortmund, ki v tem statističnem podatku kraljuje že več let. Westfalenstadion znan tudi po imenom Signal Iduna Park, ima kapaciteto 81365 mest. V letošnji sezoni je dortmundska Borussia po podatkih Trasnfermarkta razprodala vse domače tekme, razen srečanja 16. kroga proti Mainzu. Drugi največji obisk med vsemi klubi v Evropi je imel v letošnji sezoni Bayern München, ki je svoj stadion prav tako zapolnil na vseh domačih srečanjih, a ima Allianz Arena v primerjavi z dortmundskim stadionom manjšo kapaciteto, saj sprejme 75000 gledalcev.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by sport.de (@sport.de)

Nemška Bundesliga se na našem programu nadaljuje že ta vikend, ko bo na sporedu zadnji krog tekmovanja.

Foto: AP Photo/Martin Meissner via Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

Herlings kritičen do komisarjev: V takšnih razmerah je rumeno zastavico skoraj nemogoče videti (VIDEO)...Več

2

Matej R. Mavrič: “V Sloveniji imamo talentirane igralce in trenerje, dajmo jim priložnost” (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Leverkusen je najlepša nogometna zgodba letošnje sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Na Lookmana bomo poslej gledali drugače...Več

2

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

3

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več