single
[3137,2]
170841

Nekdanji zvezdnik Bayerna bo v Katarju nosil tudi kapetanski trak Ukrajine

Avtor: Rene Vidmar
21. 9. 2022, 08.21

Kapetan poljske nogometne reprezentance Robert Lewandowski bo v znak solidarnosti z Ukrajino na svetovnem prvenstvu v Katarju nosil tudi modro-rumeni trak, poročajo agencije. Kapetanski trak v nacionalnih barvah Ukrajine je zvezdniku Barcelone v torek podelil sloviti ukrajinski nogometaš in nekdanji selektor Andrij Ševčenko.

Eden najboljših napadalcev in strelcev današnjega časa Lewandowski se je z nekdanjim napadalcem srečal na nacionalnem stadionu v Varšavi, kjer mu je Ševčenko izročil rumeno-modri trak, ki bo simbolno predstavljal v vojni razdejano Ukrajino na največjem nogometnem odru na svetu.

Ukrajini se namreč ni uspelo uvrstiti na mundial v Katarju, potem ko je v dodatnih kvalifikacijah na zadnji stopnički v Cardiffu klonila proti Walesu.

“Hvala, Andrij. V čast mi bo na svetovnem prvenstvu v Katarju nositi tudi ukrajinske barve. Nosil bom Ševčenkov trak kot opomin, da ukrajinski narod ni sam in da smo v mislih z njim,” je ob srečanju s Ševčenkom dejal Lewandowski.

Ševčenko, nekdanji igralec kijevskega Dinama, Milana in Chelseaja, ki je 111-krat oblekel ukrajinski dres in za svojo reprezentanco dosegel 48 golov, zbira sredstva, ki bodo namenjena obnovi delov države, uničenih med rusko invazijo.

“Lewandowskemu se želim zahvaliti za to dejanje solidarnosti in za vse, kar naredi za mojo državo,” je dejal Ševčenko.

Poljska bo na mundialu v Katarju od 20. novembra do 18. decembra nastopala v skupini C skupaj z Argentino, Savdsko Arabijo in Mehiko.

Lewandowski je že takoj po ruskem napadu izrazil polno podporo Ukrajini, ki je od 24. februarja v vojni. Najboljši strelec in njegovi poljski reprezentančni kolegi so javno izjavili, da ne bodo igrali proti Rusiji v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 24. marca, kot je bilo predvideno.

“Ne moremo se pretvarjati, da se ni nič zgodilo,” je takrat dejal Lewandowski. Kmalu zatem sta tako Evropska (Uefa) kot Mednarodna nogometna zveza (Fifa) rusko reprezentanco izključili z vseh mednarodnih tekmovanj pod njunim okriljem.

Uefa je v torek sporočila, da Rusije ne bo v žrebu kvalifikacijskih skupin za nogometno evropsko prvenstvo leta 2024.

Nemčija kot prirediteljica eura 2024 je sicer prejšnji teden zahtevala, da Uefa prepove nastope tudi Belorusiji zaradi sodelovanja in pomoči Rusiji v vojni, a se krovna evropska zveza za to ni odločila.

Bundesliga se na Šport TV z obračunom med münchenskim Bayernom in Bayerjem iz Leverkusna vrača že 30. septembra. 

Vir: STA
Foto: Alexander Scheuber/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: SŽ Olimpija na prvi domači tekmi točke predala Celovcu...Več

2

VIDEO: Kako ne začeti tekme? Predava Las Vegas...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več