single
[3]
176701

Nekdanji up Olimpije: “V Ljubljani sem se res veliko naučil!”

Avtor: Rene Vidmar
22. 11. 2022, 15.56

Torkov obračun petega kroga v Eurocupu med Cedevito Olimpijo in Prometejem bo poseben tudi za Jusufa Sanona. Ukrajinski organizator igre se bo namreč vrnil v Areno Stožice, kjer je igral med letoma 2018 in 2019.

23-letnik je v Stožice prišel kot velik talent. Leta 2018 je bil tako v drugem krogu kot 48 izbran tudi na naboru lige NBA. Zanj so se odločili Washington Wizardsi. Toda že naslednjo sezono je Sanon kot posojen igralec tedanje Petrol Olimpije preživel v domovini pri Dniproju. Sezono kasneje pa se je sporazumno razšel s slovenskim klubom.

Ukrajinec se z veseljem spominja obdobja v slovenski prestolnici. “Za ljubljansko Olimpijo sem igral dve leti. To je bilo odlično obdobje v moji karieri. Pri njih sem se veliko naučil. Klub mi je dal ogromno. Komaj čakam, da igram proti njim. Rad bi ponovno videl nekaj fantov.”

Sanon je sicer v tretjem krogu evropskega pokala proti Joventutu iz Badalone staknil poškodbo. To se mu je še kako poznalo na zadnjem domačem obračunu proti Kalevu iz Talina, saj je dosegel zgolj točko. Prometej pa je doživel tudi prvi poraz v latvijsko-estonski ligi, kjer igrajo zaradi vojnega stanja v domovini.

Cedevita Olimpija – Prometej v torek ob 20.00 na Š1. Studijski program z gostom Zoranom Martićem že ob 19.15!

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

David Zec brez skrbi v derbi vodilnih: “Igramo dobro, verjamemo v našo kvaliteto in smo samozavestni” (VIDEO)...Več

2

Gajser: Proga v Argentini mi ustreza, želim nadaljevati niz zmag (VIDEO)...Več

3

VIDEO: “Derbi bo pokazal iz kakšnega testa smo”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Liga Nova KBM: Krka gosti Podčetrtek...Več

2

Na Šport TV se pričenja EP v strelstvu: Slovenski tekmovalci lovijo kvote za Pariz...Več

3

Harry Kane: “Nikoli se ne bomo predali”...Več