single
[2]
230536

Nekdanji slovenski reprezentant Rožič Mavrič novi trener ŽNK Radomelj

Avtor: Urban Kolman
10. 7. 2024, 09.24

Matej Rožič Mavrič, nekdanji reprezentant Slovenije, je novi glavni trener članske ekipe ŽNK Radomlje Medex. Na klopi članske ekipe je nasledil Aljaža Gornika.

“Imam oris tega, kaj se dogaja v ženskem nogometu, čeprav še ne toliko, kot bi si želel. Prvi cilj je, da se v prihodnje dodobra spoznamo. Ne glede na vse, pa je imperativ to, da ekipo pripravimo do točke, da bo lahko konkurirala za visoka mesta. To bo šlo skozi določen proces, želim pa si, da bi se držali zastavljene strategije,” je uvodoma razkril novi strateg Radomljank.

Rojeni Pirančan že dolga leta živi v Novi Gorici, kjer je nazadnje deloval tudi kot trener. V ND Gorica je v prejšnji sezoni vodil kadetsko selekcijo, od lanskega septembra pa je del trenerskega štaba članske ženske reprezentance Slovenije. Po koncu uspešne nogometne kariere je v Kopru in Novi Gorici deloval tudi kot športni in tehnični direktor.

Primorec bo paleto izkušenj nadgradil še z delovanjem v ženskem klubskem nogometu: “Moja dosedanja pot je bila sestavljena tako, da sem želel z vseh strani videti, kako nogomet funkcionira izven oziroma ob igrišču. Ko sem zaključil aktivno kariero nogometaša, sem bil tehnični vodja in športni direktor v Kopru, nato pa še tehnični direktor v Novi Gorici. Nato sem začutil, da je prišlo do pomanjkanja stika z igriščem, zato sem se odločil podati v trenerske vode. Trenutno zaključujem izobraževanje za UEFA Pro licenco. Kot trener mirenske Adrie sem se že preizkusil v članskem klubskem nogometu, v Novi Gorici pa sem delal s selekcijama do 15 in 17 let.”

Nekdanji osrednji branilec je izbrani vrsti Slovenije, za katero je odigral 37 tekem, pomagal do uvrstitve na svetovno prvenstvo v Južni Afriki. Še prej je z Gorico osvojil tri lovorike, naslov državnega prvaka in dve pokalni kroni, pokalni uspeh pa je ponovil še kot član norveškega Moldeja. Zatem je v dresu Koblenza spoznal drugo nemško ligo, pred vrnitvijo domov, ko je zaigral za Koper, pa je kot nogometaš Kapfenberga nastopal še med avstrijsko nogometno elito.

“Igralske izkušnje so lahko plus pri delu, nikakor pa to ne sme biti nekaj, na kar se naslanjaš kot trener. Trenerstvo je nekaj popolnoma drugega kot igralska kariera. Te izkušnje lahko služijo zgolj kot perspektiva, ko želiš videti, kako igralke oziroma igralci iz lastnega vidika gledajo na določeno stvar,” je še poudaril 45-letni Rožič Mavrič.

Radomljanke z individualnim delom priprav pričenjajo v prihodnjih dneh, z novim trenerjem pa bodo na igrišču prvič sodelovale po koncu julijske reprezentančne akcije.

Vir: ŽNK Radomlje Medex
Foto: ŽNK Radomlje Medex

Zadnje video vsebine

1

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

2

“Prodal” je Kavčiča, bo zdaj še Jovana? Poplatnik je vlečni voz Brava in prvi adut v Evropi (VIDEO)...Več

3

Sekulić po izpadu odgovarja kritikom: “Vedno je najlažje kritizirati in kriviti trenerja” (VIDEO)...Več

4

(VIDEO) Herlings z opravičilom Gajserju: Žal mi je, da sem ga moral prehiteti na takšen način...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več