pismo ikona
šport TV 1 logo
00:15
Genoa - Lazio Serie A
šport TV 2 logo
šport TV 3 logo

Nekdanja svetovna prvakinja z zlomljenim nosom na prvo tekmo

Avtor: Blaž Magdič

Iz avstrijskega skakalnega tabora pred uvodnimi preizkušnjami sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske prihaja novica o poškodbi nekdanje svetovne prvakinje Daniele Iraschko-Stolz. Petintridesetletna avstrijska veteranka je padla med ponedeljkovim treningom v Lillehammerju in si bržkone zlomila nos.

Pri avstrijskem skakalnem vodstvu še niso odpisali izkušene tekmovalke. Zdravniki so izključili poškodbo kolena, Iraschko-Stolzevo pa še čaka pregled nosu, ko bo splahnela oteklina.

Skakalka se na uvodne preizkušnje ženske sezone pripravlja po individualnem, prilagojenem programu. Če bolečine ne bodo premočne, bo bržkone ostala v kadru za tekmo, je dejal trener Harald Rodlauer.

Iraschko-Stolzeva je pripadnica prve generacije ženskih skakalk, ki nastopajo v svetovnem pokalu. Leta 2015 je osvojila veliki kristalni globus za skupno zmago, na svetovnih prvenstvih je osvojila popoln komplet medalj, posamična zlato na SP 2011 in bron na SP 2015 ter lani na SP v Falunu ekipno srebro v mešani konkurenci. Z olimpijskih iger pa ima posamično srebro, ki ga je osvojila pred štirimi leti v Sočiju.

Iraschko-Stolzeva se je januarja 2015 izkazala s fair-play potezo, ko je na tekmi v Sapporu posodila smuči tekmici, Špeli Rogelj, ko je le ta ostala brez njih, in se, zanimivo, potem na tekmi uvrstila za Avstrijko na tretje mesto.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Priporočamo še

1

BLOG: Poker, ki te lahko drago stane...Več

2

BLOG: Evropski pokali kmalu brez pravila zadetka v gosteh?...Več

3

Kako je Vinícius Júnior zavzel svoje mesto na belem dvoru?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Kopitar o Dončiću: Ne obnaša se kot devetnajstletnik...Več

2

POTEZA LETA: Vratarka ubranila, čeprav žoge sploh ni videla (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Huda poškodba Birse, ki si je zlomil kar dve kosti...Več