single
[3194]
181853

Nekdaj eden najperspektivnejših igralcev prve lige zamenjal profesijo

Avtor: Kenny Jan
19. 1. 2023, 12.28

Zgodba Amela Džuzdanovića je srce parajoča. V obdobju po neuspešni avanturi s Parmo je predstavljal enega izmed nosilcev igre Gorice, potem se je zgodila dvakratna huda poškodba kolena, ki ga je oddaljila od najvišjega ranga slovenskega nogometa. Po nekaj sezonah nastopanja v drugi ligi je kariere velikega nogometa konec, prvo ligo bo po novem lovil v futsalu.

Gorica bi si sezono po stečaju Parme težko predstavljala brez številnih mladih domačinov. Eden izmed njih je bil tudi Amel Džuzdanović, ki je sčasoma postal tako viden člen igre vrtnic, da je dobil vpoklic tudi v slovensko izbrano vrsto do 21. leta starosti.

Dobre igre niso ostale neopažene. Bojda je bil pred vrati veliki prestop v tujino, potem pa smola – zadnje kolo jesenskega dela sezone 2015/16 in prva hujša poškodba kolena. Čez pol leta se je vrnil, začel trenirati na polno, a se je nesreča ponovila. Eden najperspektivnejših mladih igralcev v slovenskem prostoru je ostal ne samo brez tekme, ampak brez pravega tekmovalnega ritma za več kot eno leto.

Po rehabilitaciji ni bil več isti. Priložnosti je dobival manj, zato se je sredi sezone 2018/19 odločil, da bo odšel v Primorje, ki je takrat nastopalo še v tretji ligi. ‘Sinovom burje’ je pomagal do uvrstitve v drugo ligo. Po nekaj sezonah igranja v drugorazrednem nivoju se je pri 28. letih odločil, da bo kopačke obesil na klin in obul copate za dvoranski nogomet.

Po novem bo nastopal za ajdovsko futsal ekipo Kix, ki bo z njegovo pomočjo spomladi napadala prvo ligo. Ajdovci se po 10 tekmah nahajajo na drugem mestu in imajo 6 točk zaostanka za vodilnim Extremom.

Foto: sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Hrvaški ostrostrelec z evrogolom Stuttgartu pred nosom ukradel zmago...Več

2

Bayern v hudih težavah? Umaknite se, prihaja kapetan s torpedom v nogah (VIDEO)...Več

3

VIDEO: “Ajdovski Messi” na futsal debiju dosegel gol s peto, s podplatom pa dvignil publiko na noge...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Odprta knjiga Juventusovih skrbi...Več

2

Nov vlagatelj, novi sponzorji, novi igralci, a stari cilji in želje...Več

3

Najboljši strelec lige Nova KBM Bilić: “Osebna statistika ni pomembna, če ekipa ne zmaguje”...Več