single
[13]
139177

Nejc Brodar: Cilj v Pekingu mora biti olimpijska medalja

Avtor: Blaž Magdič
15. 10. 2021, 16.30

Februarja prihodnje leto bodo v Pekingu zimske olimpijske igre, v slovenskem taboru pa ima lahko visoka pričakovanja ekipa v smučarskem teku. Glavni trener reprezentance Nejc Brodar je dejal, da se je z zadnjih dveh velikih tekem ekipa vrnila z medaljami. "To mora biti cilj tudi na OI v Pekingu," je napovedal Brodar.

V vseh treh nastopih, na katerih je Slovenija prišla do kolajn na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih, je bila udeležena Anamarija Lampič. Najboljša slovenska športnica lanskega leta je srebro s sedaj že nekaj časa tekmovalno upokojeno Katjo Višnar osvojila v Seefeldu leta 2019 na ekipnem sprintu, v začetku letošnjega leta pa si je pritekla bron v Oberstdorfu v posamičnem sprintu in prav tako tretje mesto osvojila na ekipnem sprintu z Evo Urevc.

“Cilje imamo visoke, pomembno pa je dejstvo, da so OI posebno tekmovanje. So le vsaka štiri leta, v določenem trenutku je treba narediti vse, da si najboljši, boljši od vseh, od dnevne forme, priprave smuči in vsega drugega. A imamo izkušnje iz prejšnjih let in smo pripravljeni na izzive. Vse znamo izpeljati tako, da se bomo z OI vrnili z dobrimi občutki,” je zagotovil Brodar.

Tudi po izjemni Petri Majdič slovenski smučarski tek tako ostaja v svetovnem vrhu. “Sprint ostaja dominantna disciplina našega teka, tako sprint posamično kot ekipno, tam nam bodo delnice kotirale najvišje,” je dodal Brodar.

Ocenjuje, da je bil storjen še korak naprej od prejšnje sezone. “Veseli me, da so bili vsi v ekipi zdravi in ni bilo poškodb, pa tudi, da se po koronski krizi tekmovanja počasi vračajo v normalno stanje. Vse zastavljene načrte smo izpolnili, na testih je viden napredek. Vrnil se je Miha Šimenc, ki je zaradi operacije hernije izpustil celotno prejšnjo sezono. Obenem se je vrnil na raven izpred dveh let, njegove najboljše sezone. Zato zremo z optimizmom v novo sezono,” pravi glavni trener.

Svetovni pokal se bo začel 26. novembra v Ruki na Finskem ter v začetku decembra v norveškem Lillehammerju, tik pred OI pa bodo zadnje tekme v Planici 22. in 23. januarja. V Skandinaviji in Rusiji se bo pokal zaključil februarja in marca.

Slovenska ekipa je prve treninge opravila na morju, nato je sledilo 10 dni snežnih priprav na ledeniku Dachstein, vadba na Pokljuki in Rogli, septembra pa v Levinu, sedaj so se za deset dni preselili v Val Senales, kjer je že nekaj časa tudi Lampičeva.

“Anamarija Lampič še vedno trenira po planu Stefana Saracca. Njen življenjski sopotnik Boštjan Klavžar ji pomaga na treningih. Mislim, da so razmere pozitivne. Ekipi se bo pridružila pred prvim tekmami v Skandinaviji, kamor bomo odšli po zadnjem bazičnem treningu doma. Del vadbe smo opravili tudi na višji nadmorski višini, ker bodo tam potekale tekme tudi na OI v Pekingu,” je končal Brodar.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Omić: Vrnil sem se v najlepšo dvorano (VIDEO)...Več

2

Neverjetna trojna obramba vratarja Regensburga! (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Sporna enajstmetrovka za zmago Bayerna...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Šimundža: Nisem nezamenljiv, v stilu mariborske šole si sam nalagam pritisk...Več

2

VIDEO: Šport TV, Olimpija in Mura v akciji “30 sekund ti lahko reši življenje”...Več

3

NAPOVED TEDNA: Začetek na ledu, konec v Celju...Več