KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[8]
169684

Neja Filipič do zmage v hrvaški prestolnici

Avtor: Blaž Magdič
9. 9. 2022, 16.21

Neja Filipič je prvi dan atletskega mitinga v Zagrebu, ki šteje za zlato celinsko serijo, prepričljivo zmagala v troskoku z 14,38 m. Druga je bila Italijanka Ottavia Cestonaro s 13,61 m. Tina Šutej bo ob 16.10 začela tekmovanje v skoku s palico.

Prve tri discipline 72. memoriala Borisa Hanžekovića potekajo na Trgu bana Jelačića, zadnja bo moški skok v daljino. V centru mesta bo v soboto suvanje krogle, v nedeljo pa preostale discipline mitinga na stadionu Mladosti, kjer bosta med še nekaj slovenskimi predstavniki tekmovala tudi svetovni prvak v metu diska Kristjan Čeh in slovenska rekorderka Maruša Mišmaš Zrimšek.

Neja Filipič, zlata na sredozemskih igrah v alžirskem Oranu, je bila favoritinja za zmago v troskoku. Po prvi seriji je bila druga s 13,29 m, povedla je Ottavia Cestonaro s 13,36 m in v drugem dosežek se izboljšala na 13,61 m. Po neveljavnem drugem skoku je Filipičeva v tretjem s 14,38 metra gladko prevzela vodstvo. Tekmovanje je končala s 13,72 m in neveljavnima zadnjima dvema poskusoma.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Urugvaj izkoristil uvodno zaspanost Slovencev, ki so na koncu izvlekli remi...Več

2

VIDEO: Mačkovšek s torpedi potopil ladjo Veszprema...Več

3

VIDEO: Grški vratar z zadetkom končal upe Italije...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Težave za Slovenijo: Oblak izpušča srečanji proti Finski in Danski...Več

2

Sobotno popoldne za večnost...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več