KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[5]
185457

Nedanovski pred Partizanom: “Vsak dan se izboljšujemo, pričakujem zmago”

Avtor: Urban Kolman
28. 2. 2023, 09.00

Četrti krog regionalne lige SEHA bosta odprla Partizan in Vardar. Za Srbe bo to šele druga tekma aktualne sezone, medtem ko bo za severno-makedonsko zasedbo to že četrta. Po treh krogih v skupini B vodi Vardar, a ima tekmo več od Tatran Prešova in dve od Partizana. Partizan zaseda zadnje mesto, svoj edini obračun so izgubili ravno proti Severnim Makedoncem.

Klub iz Skopja bo s torkovim obračunom končal skupinski del, saj zadnje dva kroga ne bo igral. Na drugi strani se liga SEHA šele resno začenja za Partizan, ki ga čakata še dva obračuna s Tatran Prešovim. V nadaljevanje se bodo uvrstile vse tri ekipe in se križale s skupino A, kjer so po dveh popolnih krogih vodi Vojvodina, drugi je Nexe, zadnja pa zasedba Eurofarm Pelister.

Prvi obračun je v Skopju dobil Vardar, ki je slavil z 31:26. Strateg gostov Vlado Nedanovski se zaveda, da bo obračun v Beogradu drugačen: “Ta tekma bo gotovo drugačna od tiste, ki smo jo igrali v Skopju. Partizan ima res dobro, mlado ekipo, ki dobro igra na domačem igrišču. V Skopju so bili nekoliko pod vtisom vzdušja, v Beogradu tega ne bo. Naš cilj je zmaga. Veseli me dejstvo, da se vsakodnevno prilagajamo in izboljšujemo.”

Njegov kolega na klopi beograjskega kluba Dario Krželj je pred srečanjem dejal: “Pričakujem, da ne bomo delali napak, ki smo jih delala na gostovanju, in bomo dokazali, da proti njim lahko igramo. Vesel sem priložnosti, da pred našimi navijači igramo z dvakratnimi zmagovalci Lige prvakov. Verjamem, da bo vzdušje izjemno.”

Kluba sta se v ligi SEHA z izjemo letošnjega obračuna srečala pred desetimi leti, ko je obe tekmi prav tako dobil Vardar. Makedonci so v Beogradu slavili s 27:28.

SEHA Liga: Partizan – Vardar ob 17.55 na Š1

Foto: Imago Sports via Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

Matjaž Kek: Moti me obnašanje nekaterih in tega ne bom toleriral...Več

2

VIDEO: Olimpijina evropska sezona za pozabo, ki mora služiti kot opozorilo za naslednjo...Več

3

VIDEO: Dino Murić iz nemogočega položaja v zadnji sekundi Šenčurju priigral zmago nad Heliosom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

2

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več

3

Podcast PLT: Slovenija na Euro!...Več