pismo ikona
šport TV 1 logo
08:45
Bologna - Atalanta Serie A
šport TV 2 logo
08:45
Genk - Anderlecht Belgijska liga
šport TV 3 logo
08:45
Kadetten Schaffhausen - Kristianstad EHF Liga prvakov

NBA: James si želi čimprej igrati

Avtor: Gregor Kovačič
19. 5. 2020, 09.56

Prvi zvezdnik severnoameriške košarkarske lige NBA LeBron James je za WRTS dejal, da si želi čim prejšnje nadaljevanje sezone, če ob tem covid-19 ne bo ogrožal zdravja igralcev in njihovih družin. James je poudaril, da še ni dvignil rok od zaradi koronavirusne krize prekinjene sezone, in upa, da se bo liga NBA nadaljevala "bolj prej kot slej".

“Vidimo veliko športov, ki so se vrnili, kot sta UFC in nogomet. Slišimo, da se bo tudi baseball kmalu začel,” je dejal zvezdnik Los Angeles Lakers v zapisu na platformi Uniterrupted.

“Veste, rad bi spet igral. Rad imam košarko. Vem, kako navdihuje košarkarska igra. Vem, kako navdihuje celoten šport. Takoj, ko bo mogoče, želimo košarkarsko igro vrniti našim navijačem,” je dejal James in dodal, da tako čuti večina igralcev.

Sezona lige NBA, v kateri sta blestela tudi Slovenca Luka Dončić in Goran Dragić, je zaradi pandemije novega koronavirusa prekinjena od 11. marca.

Razen nekaj signalov iz politike pa v ZDA še vedno ni konkretnih načrtov, kako nadaljevati in končati košarkarsko sezono. Za zdaj se razpravlja tako o nadaljevanju v enem kot več mestih po ZDA, v pogovorih sta v ospredju Orlando in Las Vegas.

Komisar lige NBA Adam Silver je sicer pred kratkim izrazil upanje, da bo odločitev o sezoni znana do začetka junija.

Trenutno lahko približno polovica vseh košarkarskih ekip z dovoljenji ameriških lokalnih oblasti svoje dvorane odpre za trening. A število vadečih je močno omejeno, skupna vadba še ni dovoljena.

“Čeprav nisem bil navdušen nad igranjem brez gledalcev, pa si ta čas želim le, da spet zaigramo. Takoj, ko bo mogoče, si želimo na parket,” je še dejal James.

Foto: Guliver/Getty Images

Vir: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več