single
[2]
124067

Navijači v Angliji kmalu spet na tekme

Avtor: Marko Premrl
21. 4. 2021, 11.53

Vladna agencija UK Sport, pristojna za financiranje olimpijskega in paralimpijskega športa v Veliki Britaniji, je v svoji anketi razkrila, da se je 97 odstotkov gledalcev pripravljenih vrniti na športne prireditve, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po načrtu britanske vlade o sproščanju ukrepov ob pandemiji novega koronavirusa bodo stadioni in dvorane po državi v prihodnjih mesecih spet odprli vrata.

Leicestrovo nedeljsko zmago v polfinalu pokala FA na Wembleyju proti Southamptonu si je v živo ogledalo 4000 navijačev. To število naj bi se podvojilo ta konec tedna na finalu ligaškega pokala, v katerem bosta igrala Manchester City in Tottenham, podobno pa naj bi se kmalu začelo dogajati po drugih prizoriščih in drugih športih.

UK Sport je v raziskavi zajel več kot 50.000 navijačev in jih vprašal, če bi se sproščeno vrnili na velike športne dogodke v prihodnosti. Kar 97 odstotkov jih je temu pritrdilo.

Glavna skrb navijačev je sicer potovanje na in z dogodka, češ da bi jih potreba po uporabi javnega prevoza verjetno ustavila od obiska dogodka.

 

Foto: Getty Images
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Gajser ekskluzivno za Šport TV: ”Občutek, ko imaš svojo progo, je fenomenalen” (VIDEO)...Več

2

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

3

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Inter do naslova? Seveda, če pa so pripeljali mene”...Več

2

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več

3

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več