single
[3137,2]
208393

Navijači Newcastla z zahvalo Borusii za cenovno dostopne vstopnice (FOTO)

Avtor: Aljaž Pirnat
9. 11. 2023, 14.27

Na Signal Iduna Parku v Dortmundu sta včeraj zvečer na tekmi lige prvakov moči merili tamkajšnja Borussia in angleški Newcastle. Sredi srečanja so gostujoči navijači razobesili transparent, s katerim so izrazili hvaležnost gostiteljem, ki so jim omogočili vstopnice po izjemno denarnici prijaznih cenah.

“Drobiž za 20£ – hvala BVB” (ang. Change from 20£ – thank you BVB) je pisalo na transparentu, razobešenem na črno-belem delu tribune. Podporniki angleškega prvoligaša so si namreč tekmo lahko ogledali za samo 18.50€.

Rumeno-črni so namreč že dlje časa zagovorniki t. i. “Dvajset je dovolj” (ang. Twenty’s plenty) kampanje, ki močno nasprotuje vedno bolj rastočim cenam vstopnic za evropske nogometne tekme. Pri nekaterih klubih je gostujočim navijačem za vstop na stadion treba odšteti že več kot 70 evrov.

Lepo gesto Newcastlovih pristašev je komentiral tudi predsednik nemškega kluba Hans-Joachim Watzke. “Zares nam gre na živce, ko morajo naši navijači za ogled tekem v gosteh plačevati več kot 70€. Velika zahvala navijačem Newcastla za njihovo podporo in odnos. Tako v Angliji kot tu pri nas,” je dejal vodilni mož Borussie.

Borussio sicer v naslednjem krogu nemškega državnega prvenstva čaka gostovanje pri letos izjemno vročem Stuttgartu. Tekmo si boste v soboto ob 15.25 v živo lahko ogledali na Šport TV 1!

Foto: Ralf Treese/DeFodi Images via Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

“Želimo ustvariti popolno sliko in tekmovati proti vsem” (VIDEO)...Več

2

Evropske kvalifikacije: Maribor izgubil prvo tekmo proti bolgarskemu pokalnemu prvaku (VIDEO)...Več

3

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več