pismo ikona
šport TV 1 logo
00:30
Finale: Finska - Kanada IIHF SP elitne divizije 2019
šport TV 2 logo
01:00
Atalanta - Sassuolo Serie A
šport TV 3 logo
00:30
Inter - Empoli Serie A

“Nasmehnem se, če samo pomislim na to”

Avtor: Luka Cotič
26. 2. 2019, 13.45

Dvorana TD Garden v Bostonu bo v noči na sredo po našem času prizorišče med konferenčnega dvoboja lige NHL. Palice bosta prekrižali ekipi Boston Bruins in San Jose Sharks. Pred tekmo, ki jo bomo na Š1 neposredno prenašali ob 1:05, je v ospredju zanimiva zgodba z naslovom Charlie Coyle se vrača domov.

V ligi NHL je v zadnjih dneh vse v znamenju zanimivega konca prestopnega roka. Številna znana imena so zamenjala delodajalce, tudi Boston in San Jose pa sta bila aktivna okrog znamenitega trade-deadlina. Boston se je okrepil s švedskim napadalcem Marcusom Johanssonom, ki je prišel iz New Jerseyja za dva izbora na naboru. Johansson je na 48 tekmah za Devils v tekoči sezoni dosegel 27 točk (12 golov, 15 podaj).

V Boston je prišel tudi napadalec z imenom Charlie Coyle, ki je v zameno za Ryana Donata prestopil iz Minnesote. 26-letnik prihaja iz East Weymoutha v zvezni državi Massachusetts, s prestopom v Boston pa so se mu uresničile otroške sanje. “Nasmehnem se, če samo pomislim na to,” pravi hokejist iz okolice Bostona. “Vsi otroci smo spremljali tekme Bostona in vsi smo igrali hokej na ulicah ter si želeli oziroma sanjali o tem, da bi kdaj zaigrali za domačo ekipo. Še vedno nisem popolnoma dojel, kaj se mi je zgodilo, sem pa navdušen. Obiskal sem ogromno tekem Bruinsov, oboževal sem srečanja v živo in veliko sem jih videl tudi na televiziji. Lepo je bilo odraščati v hokejskem mestu, zato sem srečen, da sem zdaj del tega,” pripoveduje Coyle, ki bo na tekmi proti San Joseju prvič v dresu z veliko črko B na prsih zaigral v TD Gardnu.

Charlie Coyle je obiskoval srednjo šolo Weymouth High, akademijo Thayer in Univerzo v Bostonu, zato je v domačem okolju pognal močne korenine. Profesionalna pot ga je po študiju odpeljala v hladno Minnesoto, kjer je preživel zadnjih sedem sezon. V tekoči je za Wild na 60 tekmah zbral 28 točk (10 golov, 18 podaj). Pred dnevi se je vrnil in v St. Louisu vpisal prvi nastop za svoje priljubljeno moštvo.

Nove moči ima tudi naslednji nasprotnik Kosmatincev. San Jose se je v ponedeljek okrepil z Gustavom Nyquistom, ki je prišel iz Detroita v zameno za izbore na naboru. Švedski napadalec je v zadnjem letu štiriletne pogodbe z Detroitom, pri katerem je na 62 tekmah v tej sezoni zbral 49 točk (16 golov, 33 podaj). Sharks so iz Vancouvra pripeljali še napadalca Jonathana Dahlena, v Kanado pa se je preselil napadalec Linus Karlsson.

Boston Bruins – San Jose Sharks ob 1:05 na Šport TV 1!

Foto: Guliver/Getty Images

Priporočamo še

1

Manchester City: kralj Anglije, a brez evropske krone...Več

2

Nejc Mravlja: “Zavesa, dol!” (blog)...Več

3

PAOK: »Zbogom, Atene!«...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Družinska naveza Gajser, Nejcu zdaj zaupajo tudi Japonci...Več

2

Ronaldo kapetanu Rome: Premajhen si, da bi lahko govoril (VIDEO)...Več

3

Srhljivi prizor Gajserjevega padca, ki bi se lahko končal zelo hudo (VIDEO)...Več