KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[9]
178139

Naslednjo sezono v formuli 1 kar šest sprinterskih dirk

Avtor: Urban Kolman
7. 12. 2022, 17.05

V koledarju naslednje sezone svetovnega prvenstva formule 1 bo šest sprinterskih dirk, je danes sporočilo vodstvo tekmovanja. Izbrali so že tudi vseh šest prirediteljev takšnih skrajšanih preizkušenj. V letošnji so bile takšne dirke le tri.

Dirkači bodo na kratkih, stokilometrskih preizkušnjah ob sobotah vozili v Katarju, Azerbajdžanu, ameriškem Austinu, v avstrijskem Spielbergu, belgijskem Spa-Francorchampsu in Sao Paulu.

Kot so pojasnili v vodstvu tekmovanja, so pregledali vse steze in se nato odločili, katere so najbolj primerne za skrajšane dirke. Pri tem so upoštevali povprečne hitrosti, širino dirkališča in možnosti prehitevanja.

“Z uvedbo sprinterskih dirk bomo dosegli bolj zgoščen dirkaški konec tedna. Navijači bodo dobili več dogajanja, neposrednim udeležencem dirk pa bomo lahko ponudili več možnosti za predstavitev na posameznih prizoriščih,” je razširitev sprinterskih dirk pojasnil direktor tekmovanja Stefano Domenicali.

Sprinterske dirke so uvedli leta 2021, lani in letos pa so izvedli samo po tri v vsaki sezoni. Letos so tudi povečali število dobitnikov točk, do katerih pride prva osmerica. Ko so na sporedu sprinterske dirke, ni klasičnih kvalifikacij v soboto, ampak je ta mini dirka obenem tudi kvalifikacijska preizkušnja in določa startni vrstni red za nedeljsko dirko.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Matjaž Kek: Moti me obnašanje nekaterih in tega ne bom toleriral...Več

2

VIDEO: Olimpijina evropska sezona za pozabo, ki mora služiti kot opozorilo za naslednjo...Več

3

VIDEO: Dino Murić iz nemogočega položaja v zadnji sekundi Šenčurju priigral zmago nad Heliosom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

2

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več

3

Podcast PLT: Slovenija na Euro!...Več