single
[38]
125939

Naši strelke in strelci optimistično v Osijek

Avtor: Kenny Jan
18. 5. 2021, 18.25

Slovenska strelska reprezentanca v teh dneh pili zadnje podrobnosti pred odhodom na evropsko prvenstvo z zračnim, malokalibrskim in velikokalibrskim orožjem ter puško šibrenico, ki bo med 20. majem in 6. junijem v Osijeku. V članski in mladinski konkurenci bo zavoljo bližine zaključnega turnirja nastopilo 33 slovenskih strelk in strelcev.

Največ možnosti za odmeven izid ima Živa Dvoršak, ki je doslej edina izpolnila normo za nastop na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Tokiu, po visokih mestih pa lahko v slavonski prestolnici posežejo tudi njeni kolegici v disciplinah z zračno in malokalibrsko puško Klavdija Jerovšek in Urška Kuharič ter strelca v trapu Boštjan Maček in Denis Vatovec, slednji prav danes praznuje 50. rojstni dan.

V pripravljalnem obdobju je obetavne izide dosegal tudi Rajmond Debevec, v zadnjem času pa ima 58-letni strelec hude bolečine v hrbtu. “Moj optimizem za deveti nastop na olimpijskih igrah je nekoliko splahnel po poškodbi hrbta, ki me v zadnjem času močno ovira v trenažnem procesu. V zadnjih dveh mesecih skušam poiskati optimalen strelski položaj, kljub bolečinam in težavam pa lahko obljubim, da se bom v Osijeku boril do konca v vseh svojih disciplinah z malokalibrsko in velikokalibrsko puško,” je na današnji novinarski konferenci na ljubljanskem strelišču dejal legendarni Debevec.

“Priprave za evropsko prvenstvo z zračnim orožjem, ki bi po prvotnem programu moralo biti konec februarja in v začetku marca na Finskem, a so ga nato odpovedali, potekajo že od konca lanskega leta. Zavoljo dvojnega programa bo bližnje tekmovanje v Osijeku nekaj posebnega, a menim, da nam to ne bo povzročalo prevelikih preglavic, podoben program imamo tudi na tekmah za svetovni pokal,” je uvodoma dejala Dvoršakova.

“V prvem delu sezone sem v celoti izpolnila svoje cilje, vrhunec je bila gotovo zmaga na tekmi za svetovni pokal v Indiji in osvojena kvota za olimpijske igre v Tokiu. V Osijeku bom na tekmah z zračno in malokalibrsko puško skušala znova poseči po visokih mestih in se še bolje pripraviti za nastop v Tokiu,” je dodala Dvoršakova.

“Za reprezentanco v trapu je evropsko prvenstvo v Osijeku najpomembnejša preizkušnja v tej sezoni. Boštjan Maček in Denis Vatovec sta bila v tem izjemno turbulentnem koronskem obdobju nekajkrat zelo blizu olimpijski kvoti. Prvi se je na prvi letošnji tekmi za svetovni pokal v Kairu prebil v veliki finale, na njegovo žalost pa je bil nato v finalu od njega boljši eden od tekmovalcev brez osvojene kvote za Tokio, medtem ko je bil drugi blizu finala na nedavni tekmi svetovnega pokala v Lonatu. Ob tem kaže omeniti, da si je Maček v preteklosti oba svoja nastopa na olimpijskih igrah v Londonu 2012 in Rio de Janeiru 2016 zagotovil prav na zadnjih kvalifikacijskih tekmah. Upam, da bo tako tudi v Osijeku, kjer pa bo na voljo le ena kvota,” je na današnji novinarski konferenci dejal slovenski selektor v trapu Nikolaj Mejaš.

V Osijeku bodo slovenske barve v disciplinah z zračnim orožjem v članski konkurenci zastopali Jakob Petelinek, Nejc Klopčič, Živa Dvoršak, Urška Kuharič in Klavdija Jerovšek (vsi puška) ter Sašo Stojak, Peter Tkalec, Mario Hološ, Mojca Kolman, Anja Prezelj in Denis Bola Ujčič (vsi pištola), v mladinski pa Sara Ščuri in Matija Kecelj (oba pištola) ter Luka Lukič, Jure Sočič, Teja Medved in Katarina Fevžer (vsi puška).

V disciplinah z malokalibrsko in velikokalibrsko puško bodo nastopili Rajmond Debevec, Robert Markoja, Erik Kandare, Živa Dvoršak, Urška Kuharič, Klavdija Jerovšek, v pištoli pa Jagoda in Peter Tkalec, Peter Jenko, Jan Hribar in Denis Bola Ujčič, v mladinski konkurenci pa Katarina Fevžer, Sara Slak, Ana Nuša Detela in Jernej Kušar (vsi puška) ter Matija Kecelj (pištola).

V trapu bodo slovenske barve zastopali Jasmina in Boštjan Maček ter Denis Vatovec in Tadej Kostanjevec, v mladinski pa Rene Maček, Sašo Hrovat in Tea Topolovec.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Romunke po drami z obrambo v zadnjih sekundah do zmage nad Brazilkami...Več

2

Dobrosrčna poteza Tima Gajserja: Mladi navijač prejel dres in od sreče kar zajokal (VIDEO)...Več

3

Gerčar o Pradu: V najboljši formi je bil v začetku sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sijajen uvod EURA za Slovenijo: Četa Matjaža Keka odščipnila točki favorizirani Danski...Več

2

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

3

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več