single
[8]
111029

Naraščanje okužb dokončno odneslo Ljubljanski maraton

Avtor: Blaž Magdič
16. 10. 2020, 10.51

Ljubljanski maraton je dokončno odpovedan zaradi epidemioloških razmer, povezanih z novim koronavirusom, je na spletni strani te tekaške prireditve danes javnost obvestil direktor Ljubljanskega maratona Gojko Zalokar.

“Žal je drugi val in vse večje naraščanje okuženih z virusom sovpadlo z našim standardnim terminom Ljubljanskega maratona in nam onemogočilo varno izvedbo prireditve,” je zapisal Zalokar.

Še 11. septembra letos je kazalo, da maraton v novi, okoliščinam prilagojeni različici bo, a so se razmere v tem času toliko spremenile, da prireditve ne morejo izpeljati.

Ljubljanski maraton so načrtovali za nedeljo, 25. oktobra, ko naj bi tekači svoje tekaške sposobnosti preizkusili na ulicah slovenske prestolnice. Načrtovali so sicer izvedbo v okrnjeni obliki, manj množično, brez šolskih in rekreativnih ter drugih prireditev.

Nastopilo bi zgolj 450 tekačev ter 50 organizatorjev v vsaki od treh kategorij, in sicer na 10, 21 in 42 km, za takšno prireditev so takrat dobili zeleno luč Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

“Borba, borba in še enkrat borba nam kljub vsemu ni prinesla zmage nad virusom in ukrepi NIJZ. Do konca smo se trudili, da vendarle izpeljemo letošnjo prireditev, upoštevajoč vse ukrepe, ki so bili pogoj za pridobitev dovoljenja. Še več, dodali smo še vrsto novih, ki bi zaščitili tako udeležence kot tudi organizatorje in izvajalce našega maratona. Težko je reči, ali je to za nas poraz ali zmaga. Mnenja so deljena. Zagotovo pa je v tej bitki zmagal virus sars-cov-2,” je zapisal Zalokar.

“Dolgo časa smo kolebali, kaj narediti in kakšno odločitev sprejeti, da bi maraton vendarle izpeljali v dobrobit ljubiteljev teka in tekaških prireditev. Menim, da smo tako v organizacijskem odboru kot v izvedbeni ekipi naredili vse, da izpeljemo letošnji maraton tudi pod nemogočimi pogoji in ukrepi, vendar smo na koncu vseh izčrpanih možnosti ocenili nepredvidljivo situacijo in sprejeli končno odločitev po odpovedi Ljubljanskega maratona.”

Vplačano prijavnino za maraton po Ljubljani bodo vsi tekači dobili povrnjeno do konca meseca oktobra na transakcijski račun oziroma prek plačilnega sistema PayPal, za tiste, ki so uporabili takšen način.

Izpeljali bodo le virtualni Ljubljanski maraton, prijavo za to izvedbo so podaljšali do 19. oktobra. Jubilejni, petindvajseti maraton v slovenski prestolnici, pa bo prihodnje leto.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Pancar ogret za sezono, vožnja na treningu že “na polno” (VIDEO)...Več

2

Epska provokacija: Skupinica otrok “pila” živce navijačem velikih rivalov (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Magovac z zadetkom s svoje polovice načel mrežo Lustenaua...Več

Najbolj brano ta mesec

1

”Novim zmagam naproti” – Gajser in HRC Honda predstavila nov ”look” (FOTO)...Več

2

FOTO: Iličić na treningu s pozlačenimi kramponi...Več

3

Tim Gajser vse bližje dokončanju svoje nove proge (VIDEO)...Več