šport TV 1 logo
20:55 V ŽIVO
Rio Ave - Milan Kvalifikacije za Ligo Europa
šport TV 2 logo
19:30
Lazio - Atalanta Serie A
šport TV 3 logo
19:30
Reims - PSG Ligue 1

Napoli in Lazio zaenkrat še brez skupinskih treningov

Avtor: Blaž Magdič
24. 3. 2020, 13.53

Italija je s koronavirusno boleznijo 19 ena najbolj prizadetih držav. Žrtve štejejo v tisočih, italijanski nogomet pa je popolnoma ohromljen že vse od 9. marca. Napovedi predsednikov prvoligaških klubov Napolija in Lazia, da bodo že ta teden prekinili osamitev in obnovili skupinske treninge, so se izkazale za prenagljene.

Predsednik kluba iz Neaplja Aurelio de Laurentis je trenerju Gennaru Gattusu in igralcem ukazal, da se v sredo zberejo in začnejo z vadbo. Vrnitev na nogometne zelenice so napovedali tudi pri Laziu.

Napovedi so dvignile precej prahu, glede na to, da se v Italiji iz dneva v dan zaostruje karantena, ki jo je za celotno državo razglasila italijanska vlada. Najbolj prizadet je najbogatejši sever Italije, zlasti dežela Lombardija.

Na jugu škornja izbruh epidemije ni bil tako močan. Še vedno pa veljajo ukrepi za zajezitev širjenja virusa. “Napoli je začasno za nedoločen čas prekinil vse aktivnosti. Kdaj se bodo lahko nogometaši vrnili h treningom na igriščih, pa bomo odločili na podlagi razvoja zdravstvenih razmer v zvezi s širjenjem covida-19,” so naknadno sporočili iz Neaplja.

Pri sardinskem prvoligašu iz Cagliarija so se odločili, da bodo njihovi igralci do 31. marca trenirali na daljavo, po dnevnem prilagojenem programu.

V klubu iz prestolnice Italije, Laziu, tudi želijo čim prej začeti treninge, omenjali so možnost treningov brez obiskovalcev, s posebnimi ukrepi, a za zdaj od tega, kot kaže ne bo nič. Nogometaši so prisiljeni, kot povsod drugod po Evropi, delati od doma po individualnih navodilih.

Za zdaj se kažejo vse manj verjetne napovedi vodstva italijanskega elitnega nogometa, serie A, da bi lahko v Italiji nogomet igrali že po 3. aprilu.

Vodstvo serie A je klubom priporočilo, da zaustavijo aktivnosti do začetka aprila, enako je storil tudi sindikat, ki meni, da z vrnitvijo na treninge nogometaši ogrožajo svoje zdravje in zdravje svojih bližnjih.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Supermanov let na Škofijah ni preprečil zadetka...Več

2

Perry in Ukić kot dirigenta igre Zmajev pričakujeta odlično sezono (VIDEO)...Več

3

Državno prvenstvo v trapu polno preobratov, pika na i pa razburljiv finale (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Juve zaradi Korejca zabredel v težave?...Več

2

Herlings šokiral: Ničesar nisem čutil od pasu navzdol...Več

3

BLOG: Eksperiment? Da, a z enormnimi možnostmi za uspeh!...Več