single
[2085]
126724

Naomi Osaka tvega do 20.000 dolarjev kazni na dvoboj

Avtor: Marko Premrl
27. 5. 2021, 12.41

Japonska teniška zvezdnica Naomi Osaka je pred današnjim žrebom za odprto prvenstvo Francije napovedala, da se po dvobojih ne bo udeleževala sicer za igralce obveznih novinarskih konferenc. S tem Osaka glede na pravila grand slamov tvega do 20.000 dolarjev (16.400 evrov) kazni na dvoboj in je ena redkih v tenisu, ki si to očitno lahko privošči.

Kot glavni razlog za takšno samovoljno odločitev “bojkota medijev” je Osaka navedla, da so po njenem mnenju nekatera vprašanja po koncu dvobojev za igralce le “brcanje človeka, ko je že tako na tleh”.

Številka 2 ženskega tenisa, štirikratna zmagovalka turnirjev za veliki slam, ob tem pravi, da upa, da bo večina denarja, ki ga bo odštela za kazni, šlo v dobrodelne namene organizacijam, ki se ukvarjajo z duševnim zdravjem.

“Pišem vam, da javno povem, da med Roland Garrosom ne bom sodelovala na nobeni novinarski konferenci,” je 23-letnica zapisala prek Twitterja.

“Pogosto sem začutila, da ljudje nimajo uvidevnosti do duševnega zdravja športnikov, kar še posebej odzvanja, kadar koli si ogledam kakšno novinarsko konferenco ali na njej sodelujem,” je med drugim zapisala Osaka.

“Pogosto smo sedeli tam in novinarji so mi postavljali ista vprašanja po večkrat, ali pa takšna vprašanja, ki nam športnikom zasejejo dvom o lastni poti. Ne bom se izpostavljala ljudem, ki dvomijo vame,” je dodala japonska zvezda tenisa.

Glede na pravila turnirjev so za vse igralce novinarske konference po vsakem dvoboju obvezne. Prav tako morajo pred turnirji sodelovati na medijskih dogodkih.

Osaka je sicer znana po tem, da redno napolni novinarske sobe po dvobojih zaradi svojih pogledov na tenis in karizme, ki jo ima. Novinarjem gladko odgovarja v japonščini in angleščini in velja za eno tržno najbolj zanimivih športnic na svetu.

Lani je zaslužila 37 milijonov dolarjev (30,4 milijona evrov), največ med vsemi športnicami, pa poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Glavni del OP Francije se bo v Parizu začel v nedeljo, danes je na vrsti žreb.

 

Foto: Getty Images
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

Kovačić: Hrvaška lahko doseže velike stvari (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

Ekipa ŠPORT TV pripravljena na EURO 2020...Več

3

Oblak vodi enajsterico zvezd, ki jih ne bo na EP...Več