single
[9]
116716

Namesto Švedske vskočil arktični reli Finska

Avtor: Marko Premrl
14. 1. 2021, 13.53

Reli po finskih zasneženih in zaledenelih cestah bo nadomestil odpadli švedski reli v programu svetovnega prvenstva, je sporočilo vodstvo tekmovanja WRC. Prireditelji relija po Švedski so morali 15. decembra odpovedati za februar načrtovano klasično preizkušnjo, zdaj pa so pri WRC uspeli zapolniti vrzel, ki je nastala za drugi reli sezone 2021.

Reli po Švedski sicer velja za edinega povsem zimskega oziroma snežnega v koledarju SP, zato je vodstvo tekmovanja skušalo najti podobno alternativo.

Na pomoč so priskočili Finci, ki bodo od 26. do 28. februarja, dva tedna kasneje kot načrtovani švedski reli, izpeljali drugo postajo svetovnega prvenstva. Dežela tisočerih jezer bo konec julija in prvi dan avgusta gostila še osmo postajo SP po hitrih makadamskih cestah.

Arktični reli Finska se bo odvil v bližini polarnega kroga v okolici Rovaniemija, kjer se temperature februarja občasno spustijo tudi do -30 stopinj Celzija, navajajo na spletni strani WRC. Dirkači bodo morali v treh dneh opraviti z desetimi hitrostnimi preizkušnjami v skupni dolžini 260 km.

Po predvidenem koledarju za sezono 2021, ki so ga sprejeli oktobra, bo prva postaja v novem letu reli Monte Carlo med 21. in 24. januarjem. Na koledarju je za zdaj 12 relijev, a vsi, kot denimo reli Hrvaška (22. – 25. april), še niso potrjeni.

 

Foto: Getty Images
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Pancar ogret za sezono, vožnja na treningu že “na polno” (VIDEO)...Več

2

Epska provokacija: Skupinica otrok “pila” živce navijačem velikih rivalov (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Magovac z zadetkom s svoje polovice načel mrežo Lustenaua...Več

Najbolj brano ta mesec

1

”Novim zmagam naproti” – Gajser in HRC Honda predstavila nov ”look” (FOTO)...Več

2

FOTO: Iličić na treningu s pozlačenimi kramponi...Več

3

Tim Gajser vse bližje dokončanju svoje nove proge (VIDEO)...Več