šport TV 1 logo
14:55 V ŽIVO
Hellas Verona - Napoli Serie A
šport TV 2 logo
16:50
1. oddaja UEFA EURO 2020 magazin
šport TV 3 logo
14:55 V ŽIVO
Reims - Brest Ligue 1

Namesto Švedske vskočil arktični reli Finska

Avtor: Marko Premrl
14. 1. 2021, 13.53

Reli po finskih zasneženih in zaledenelih cestah bo nadomestil odpadli švedski reli v programu svetovnega prvenstva, je sporočilo vodstvo tekmovanja WRC. Prireditelji relija po Švedski so morali 15. decembra odpovedati za februar načrtovano klasično preizkušnjo, zdaj pa so pri WRC uspeli zapolniti vrzel, ki je nastala za drugi reli sezone 2021.

Reli po Švedski sicer velja za edinega povsem zimskega oziroma snežnega v koledarju SP, zato je vodstvo tekmovanja skušalo najti podobno alternativo.

Na pomoč so priskočili Finci, ki bodo od 26. do 28. februarja, dva tedna kasneje kot načrtovani švedski reli, izpeljali drugo postajo svetovnega prvenstva. Dežela tisočerih jezer bo konec julija in prvi dan avgusta gostila še osmo postajo SP po hitrih makadamskih cestah.

Arktični reli Finska se bo odvil v bližini polarnega kroga v okolici Rovaniemija, kjer se temperature februarja občasno spustijo tudi do -30 stopinj Celzija, navajajo na spletni strani WRC. Dirkači bodo morali v treh dneh opraviti z desetimi hitrostnimi preizkušnjami v skupni dolžini 260 km.

Po predvidenem koledarju za sezono 2021, ki so ga sprejeli oktobra, bo prva postaja v novem letu reli Monte Carlo med 21. in 24. januarjem. Na koledarju je za zdaj 12 relijev, a vsi, kot denimo reli Hrvaška (22. – 25. april), še niso potrjeni.

 

Foto: Getty Images
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Vratar iz Kobarida dosegel gol, ob katerem so se soigralci držali za glavo...Več

2

VIDEO: Murićeva trojka, s katero je zlomil Budućnost...Več

3

Pokalna senzacija: Drugoligaš izločil evropske prvake (video)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Mandžukić izziva Milanovo prekletstvo številke 9...Več

2

Pagliuca za ŠTV: Vesel sem, ker me je premagal Handanović...Več

3

Iz Španije prepričani, da je to koš sezone (video)...Več