single
[5]
146601

Namesto Kljuna v reprezentanco Cehte

Avtor: Urban Kolman
4. 1. 2022, 21.45

Slovenski rokometaši bodo v sredo igrali predzadnjo pripravljalno tekmo pred evropskim prvenstvom. V ekipi bo tudi Nejc Cehte, ki ga je selektor Ljubomir Vranješ poklical v moštvo kot zamenjavo za poškodovanega Tadeja Kljuna, so sporočili iz Rokometne zveze Slovenije.

Slovenija bo v sredo ob 20. uri v Trbovljah odigrala drugo pripravljalno tekmo pred evropskim prvenstvom. Tekmec bo Italija, s katero se bodo nato Slovenci pomerili še v petek v Kopru.

Na EP, ki ga skupaj gostita Madžarska in Slovaška, bodo Slovenci v Debrecenu 13., 15. in 17. januarja igrali predtekmovalne dvoboje s Severno Makedonijo, Dansko in Črno goro. Slovenci bodo na prizorišče EP odpotovali 11. januarja.

Slovenska zasedba se je po praznikih na pripravah spet zbrala 2. januarja. V Zrečah sta se reprezentanci priključila še slovenska predstavnika v nemškem državnem prvenstvu, Miha Zarabec in Urh Kastelic. Reprezentančni tabor pa je zaradi poškodbe dlani na tekmi proti Hrvaški zapustil Tadej Kljun, na položaju desnega zunanjega ga je zamenjal Nejc Cehte.

“Vabilo v reprezentanco me je razveselilo. V čast mi je zastopati svojo državo. Upam, da se bomo držali načrtov in dosegli rezultat, ki si ga želimo. Imel sem nekaj več dopusta kot ostali, a moram to nadoknaditi v naslednjih dneh. Predvsem moram z ekipo priti v stik v taktičnem smislu. Od tekme z Italijo pričakujem borbo in zmago,” je dejal 29-letni Posavec, ki brani barve Hannovra, v dresu z državnim grbom je doslej zbral 37 nastopov.

Preizkušnji z Italijo bosta slovenski ekipi služili za piljenje forme in preizkušanje selektorjevih taktičnih zamisli. Italijanska reprezentanca, ki je na EP na Madžarskem in Slovaškem ne bo, je kvalifikacije za zaključni turnir končala kot tretja v skupini z Norveško, Belorusijo in Latvijo. Zadnji obračun slovenske in italijanske izbrane vrste sega v leto 2005, ko je bila Slovenija na sredozemskih igrah v Almerii boljša s 30:27.

Vir: STA

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović: ”Maribor potrebuje izkušenega trenerja na visokem nivoju” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Vratar Hanse ob razporejanju soigralcev pozabil na žogo, napako izkoristil napadalec...Več

3

Zlata številka spet v pravih rokah (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več