single
[15]
148370

Namesto Hadalina na olimpijske igre Naraločnik

Avtor: Blaž Magdič
24. 1. 2022, 16.55

Olimpijski komite Slovenije (OKS) je danes potrdil dodatnega tekmovalca, ki bo Slovenijo predstavljal na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu prihodnji mesec. Slovenski alpski smučar Štefan Hadalin je iz osebnih razlogov predčasno končal sezono. Namesto Hadalina je olimpijsko priložnost dobil 23-letni Nejc Naraločnik z Ljubnega ob Savinji.

V alpskem smučanju bo Slovenijo na povsem novih olimpijskih prizoriščih Xiaohaituo v okrožju Yanqing zastopalo pet smučarjev in sedem smučark.

Edini slovenski predstavnik na Kitajskem v tehničnih disciplinah v moški konkurenci bo Žan Kranjec, ki bo tekmoval v slalomu in veleslalomu, v tej disciplini je bil pred štirimi leti v Pyeongchangu četrti.

V smuku, superveleslalomu in alpski kombinaciji pa bodo tekmovali Boštjan Kline, Martin Čater, Naraločnik in Miha Hrobat.

Meta Hrovat, Ana Bucik in Andreja Slokar bodo nastopale v veleslalomu in slalomu, Tina Robnik se bo merila v veleslalomu, Neja Dvornik pa v slalomu.

Dvakratna smukaška svetovna prvakinja Ilka Štuhec je prijavila svojo udeležbo v smuku, superveleslalomu in alpski kombinaciji. Enako Maruša Ferk Saioni.

Znana je tudi okvirna ekipa, ki bo barve Slovenije na olimpijskem turnirju na Kitajskem branila v mešani ekipni paralelni tekmi. Na seznamu za nastop so Kranjec, Hrobat ter Robnikova, Bucikova in Slokarjeva, ki je pred OI zmagala na v tej zimi edini individualni ženski paralelni tekmi v Lech/Zürsu.

Danes se je sicer uradno zaključil proces kvalifikacij športnikov na ZOI v Pekingu.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Pancar: ”Če bom pridno delal, sem prepričan, da bo prišel moj čas!” (VIDEO)...Več

2

Darijan Matić – “zlati” kapetan Olimpije in del Murinega sanjskega vzpona...Več

3

Bundesliga: Pregled sezone 2021/22 (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Matić za ŠTV: Obdobje v Olimpiji najlepše v karieri!...Več

2

Puš pred začetkom SP elitne divizije: “Prvak je lahko 8 ekip!”...Več

3

Poslovnež, ki je Koper vrnil na nogometni zemljevid: ”V nogometu ni garancije za uspeh!”...Več