single
[1176]
162010

Najboljši slovenski motokrosisti za točke državnega prvenstva po treh letih znova v Škednju

Avtor: Klemen Verlič
17. 6. 2022, 09.31

Člani AMD Slovenske Konjice bodo v nedeljo na progi Škedenj pripravili tretjo dirko sezone za točke državnega prvenstva Slovenije v motokrosu.

Tretja dirka državnega prvenstva Slovenije v motokrosu bo na progi Škedenj, kjer so se motokrosisti nazadnje v okviru državnega prvenstva merili pred dobrimi tremi leti. Takrat je bil v središču zanimanja predvsem izvrstni Tim Gajser, ki je suvereno ugnal celotno konkurenco v odprtem razredu ter bil deležen obilo pozornosti navijačev. Vodilnega v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo v razredu MXGP tokrat ne bo na štartu, zato bodo imeli priložnost opozoriti nase drugi vozniki.

Člani AMD Slovenske Konjice, ki organizirajo tokratno preizkušnjo za točke državnega prvenstva, zatrjujejo, da priprave na dirko potekajo po načrtih. V minulih dveh sezonah zaradi zapletov povezanimi z epidemijo koronavirusa ter boleznijo covid-19 dirk za državno prvenstvo niso organizirali, ampak so izpeljali le dirke pokalnega prvenstva. Preteklih štirinajst dni so se organizatorji veliko časa zadržali na progi ter postorili kar nekaj stvari. Steza je sicer doživela nekaj manjših sprememb in je preoblikovana po standardih AMZS, kar za tekmovalce pomeni, da se bodo lahko v boj za čim boljše uvrstitve podali z manj skrbmi okrog varnosti na progi. V društvu, ki pripravlja dirko, so prepričani, da bo proga ustrezala vsem zahtevam, ki so potrebne za zanimive ter varne boje najvišjega državnega ranga tekmovanja v motokrosu.

Organizatorji so za najboljše pripravili celo vrsto privlačnih nagrad, poskrbljeno pa bo tudi za gledalce in navijače ob progi. V AMD Slovenske Konjice si želijo lepega vremena ter da bi posamezne vožnje potekale brez morebitnih zapletov ali poškodb. Prav tako bi radi ob progi videli čim večje število ljudi, ki bi vzpodbujali in navijali za voznike, ki se bodo spopadli z izzivom tretje preizkušnje za točke državnega prvenstva na škedenjski motokros stezi.

Foto: Sportida.com
Vir: AMZS

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Iz nebes v pekel; najprej branil kot Kahn, nato pa …...Več

2

Velikonja za ŠTV: V Gorici sem vodja ekipe in zadolžen za prenašanje znanja...Več

3

VIDEO: Velika drama na footgolf turnirju na Ptuju, na koncu zmaga Slovencu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več