single
[5]
102927

Najboljši rokometaš prejšnjega stoletja zapustil Redbergslids

Avtor: Blaž Magdič
2. 6. 2020, 18.11

Legendarni švedski rokometaš Magnus Wislander je lep del svojega življenja prebil pri Redbergslidsu, po skupno 29 letih delovanja v tej sredini kot igralec in pomočnik trenerja pa se je odločil, da zapusti svoj dolgoletni klub, je zapisala spletna rokometna stran handball-planet.

“Magnusu Wislanderju smo hvaležni za dolgo igralsko in trenersko zvestobo. V naši ekipi je pustil izjemno globoke sledi tako na igrišču kot izven njega,” je med drugim zapisalo moštvo iz Göteborga.

Wislander je eden najboljših rokometašev vseh časov, po izboru Mednarodne rokometne zveze (IHF) in švedske rokometne zveze je bil izbran za najboljšega rokometaša minulega stoletja.

Na klubski sceni je legendarni krožni napadalec igral za nemški Kiel ter z njim sedemkrat slavil v državnem prvenstvu in dvakrat v evropskem pokalu EHF, z Redbergslidsom pa je petkrat slavil v švedskem prvenstvu.

Še bolj impozantna je njegova reprezentančna kariera: v dresu švedske izbrane vrste je štirikrat osvojil evropsko prvenstvo (Portugalska 1994, Italija 1998, Hrvaška 2000 in Švedska 2002) ter dvakrat svetovno prvenstvo (Češkoslovaška 1990 in Egipt 1999).

“Spodrsnilo” mu je zgolj na olimpijskih igrah. Član slovitega švedskega rokometnega rodu “Bengan Boys” je v Barceloni 1992, Atlanti 1996 in Sydneyju 2000 venomer zasedel drugo mesto.

Šestinpetdesetletni Wislander je v zadnjih letih tudi strokovni sodelavec na švedskem radiju.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Krasen zadetek Omladiča! Vratarja premagal v slogu Messija (VIDEO)...Več

2

Tavares: Derbije zmagujejo ekipe z močnejšo mentaliteto (VIDEO)...Več

3

”Ronaldo, zmoreš ti to?” Edo Murić dosegel koš čez celo igrišče – in to z nogo! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Skoraj neverjetno: Luka Dončić na naslovnici igre NBA 2K22!...Več

2

VIDEO: VAR prihaja v Prvo ligo Telemach...Več

3

Pestro poletje na ŠPORT TV...Več