single
[6]
197448

Zemljak pred spektaklom v Kranju: Presenečen sem nad kvaliteto ekip, to bo izjemen turnir

Avtor: Klemen Verlič
13. 7. 2023, 16.20

Kranj bo med 26. in 29. julijem prizorišče mednarodnega turnirja serije MEVZA Championship Tour. To bo najmočnejše tekmovanje v odbojki na mivki v Sloveniji letos, na njem pa se bodo pomerili najboljši igralci in igralke v Srednji Evropi. Videli bomo državna prvaka Nejca Zemljaka in Klemna Šena, med izredno močno tujo zasedbo pa tudi udeležence olimpijskih iger.

Po več kot 20 letih organizacije državnega prvenstva v odbojki na mivki se Kranj podaja stopničko višje – v središču mesta bo potekal mednarodni turnir serije MEVZA Championship Tour. Zavarovalnica Sava Kranj Open 2023 bo najmočnejši turnir v odbojki na mivki v Sloveniji v letu 2023, saj se bodo na njem borili najboljši igralci iz Avstrije, Češke, Slovaške, Madžarske, Hrvaške, Izraela, in Slovenije. Slovenske barve bodo zastopale moške dvojice Zemljak/Šen, Boženk/Jakopin, Pokeršnik/Renko, Novak/Zemljič in ženska dvojica Morgan/Maček.

“Resnično sem presenečen nad količino in kvaliteto prijav, saj so se dejansko, z izjemo ene avstrijske ekipe, prijavile vse najboljše ekipe iz vseh držav pod okriljem zveze MEVZA.To bo najboljša odbojka na mivki, kar smo jo kdaj videli v Kranju. Hkrati bo za množico obiskovalcev poskrbel sloviti festival Kranfest, ki je na sporedu isti konec tedna, tako da mislim, da imamo popoln recept za pravi odbojkarski spektakel v centru mesta. Kranj si zasluži tak dogodek,” je komentiral direktor turnirja Sašo Rop.

Aktualni državni prvak Nejc Zemljak je potrdil Ropove vtise: “Bil sem izredno presenečen nad rangom prijavljenih ekip. Govorimo o igralcih, ki nastopajo na turnirjih serije Pro Tour Future, serije Challenger in celo na olimpijskih igrah! Zdi se mi super, da bo Kranj gostil MEVZA turnir. To bo izjemen dogodek za mesto Kranj in z veseljem se bom vrnil na kranjsko mivko pred to fantastično publiko. Težko je napovedati rezultat, ker bo prisotnih kar nekaj močnih in enakovrednih ekip. Vseeno veva, da so vse ekipe premagljive in greva na zmago.”

Njegov soigralec in mladi sprejemalec ljubljanskega ACH Volley, Klemen Šen, pa je dodal: “Vsaka tekma bo težka, vendar z Nejcem vseeno ciljava na odličja. Zaenkrat se pripravljava vsak sam, ker Nejc čez zimo trenira in igra v Nemčiji, pred kranjskim turnirjem pa se bova še skupaj uigrala.” Klemen je lani še dan pred državnim prvenstvom v Kranju pomagal gasiti požar na Krasu. “Še vedno sem prostovoljni gasilec, vendar upam, da bo letošnje poletje mirno in bo edina uniforma, ki jo bom nosil pred MEVZA turnirjem v Kranju, odbojkarska,” je zaključil Šen.

Špela Morgan, dobitnica večih medalj na državnih prvenstvih, bo skupaj z Anjo Maček tvorila edino domačo žensko ekipo: “Najina glavna prioriteta sezone je Zavarovalnica Sava Kranj Open 2023, saj gre za najmočnejši mednarodni turnir pri nas. Veseliva se, da se preizkusiva proti takšnim ekipam. Nekaj jih poznava – na evropskem univerzitetnem prvenstvu sva se recimo srečali s prvimi nosilkami kranjskega turnirja, češko dvojico Dunarova/Resova, in izgubili, vendar takrat še nisva imeli veliko skupnih treningov ali tekem za sabo. Zanimivo bo videti, kako se bova odrezali tokrat. Za naju je pomembno, da igrava dobro, da narediva čim manj napak, in rezultat bo sledil. Veliko pa bo odvisno tudi od žreba.”

Veteran in nosilec največ naslovov državnega prvaka, Danijel Pokeršnik, se je za nastop na Zavarovalnica Sava Kranj Open 2023 dogovoril z Davidom Renkom. “Glavni cilji sezone vključujejo državno prvenstvo v Mežici, za njim pa največji mednarodni turnir letos v Kranju. Na slednjem bomo igrali proti parom, ki nastopajo na turnirjih serije Challenger in Future, tako da bo vsaka tekma na nož. Upam, da se bova z Davidom dobro ujela in borila do zadnje točke. Sam se še vedno počutim dobro, kljub svojim letom. Upam na velik spektakel in, da bo čim več ljudi prišlo podpirat slovenske pare.”

Turnir bo potekal v naravnem amfiteatru prizorišča “parkirišče Stara Sava”. V sredo, 26.7., bodo na sporedu kvalifikacije, kjer si bodo 4 ekipe na kategorijo (4 moške in 4 ženske ekipe) priborile mesto na glavnem delu turnirja, medtem ko bo 12 ekip na kategorijo uvrščenih direktno glede na točke in državo. Vse slovenske ekipe so že direktno uvrščene na glavni del turnirja. Skupno 16 uvrščenih ekip na kategorijo se bo v četrtek, 27.7., med seboj pomerilo v 4 skupinah po 4 ekipe. Zmagovalna ekipa v vsaki skupini se bo uvrstila neposredno v petkov četrtfinale, drugo- in tretjeuvrščene pa bodo med seboj, ravno tako v petek, igrale osmino finala. Na zadnji tekmovalni dan, v soboto, 29.7., bodo na sporedu le še polfinala in boji za medalje.

Foto: Sportida.com
Vir: Kranj Open

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Podoživite večer v Stožicah, ko se je Slovenija po 24 letih znova uvrstila na Euro...Več

2

Apatič: “Maribor je že proti Muri razmišljal o Olimpiji” (VIDEO)...Več

3

Dvajsetletni vratar junak v Hali Tivoli: “Odlično se razumemo in to se vidi na ledu” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Joker s klopi Verbič Sloveniji prinesel zmago in EP (VIDEO)...Več

2

Kek: “Fantje so si zaslužili evropsko prvenstvo, pokazali so, da so edinstveni” (VIDEO)...Več

3

Danska premagala nerazpoložene Slovence in potrdila uvrstitev na EP (VIDEO)...Več