single
[38]
146182

Najboljši balkanski športnik leta že sedmič Đoković

Avtor: Urban Kolman
30. 12. 2021, 18.40

Teniški igralec Novak Đoković je bil v sredo rekordno sedmič proglašen za najboljšega balkanskega športnika leta. Štiriintridesetletni Srb je trenutno prvi igralec sveta, letos pa je osvojil tri od štirih turnirjev za grand slam. Izide letnega izbora je objavila bolgarska tiskovna agencija BTA.

Grški košarkar Giannis Antetokounmpo, MVP finala lige NBA z Milwaukee Bucks, je bil drugi v tej anketi. Drugi Grk, skakalec v daljino Miltiadis Tentoglou, je bil tretji, potem ko je v Tokiu osvojil prvo zlato olimpijsko medaljo.

Četrta je bila kosovska judoistka Distria Krasniqi, sledila ji je srbska judoistka Jovana Preković.

Ivet Goranova iz Bolgarije (karate), Biljana Dudova iz Bolgarije (rokoborba), Martin in Valent Sinković s Hrvaške (veslanje), Mete Gazoz iz Turčije (lokostrelstvo) ter Nicoleta-Ancuta Bodnar in Simona Geanina Radis iz Romunije (veslanje) zaključujejo najboljšo deseterico.

Balkanska anketa je bila opravljena med nacionalnimi tiskovnimi agencijami Albanije (ATA), Bosne in Hercegovine (FENA), Bolgarije (BTA), Hrvaške (Hina), Grčije (ANA-MPA), Makedonije (MIA), Črne gore (MINA), Romunije (AGERPRES), Srbije (Tanjug) in Turčije (Anatolu).

Đoković je bil edini športnik, ki ga je za najboljšega predlagalo vseh deset tiskovnih agencij. Prejel je 83 točk. Na vrhu tega izbora je bil petkrat po vrsti že od 2011 do 2015 ter v predzadnji izdaji tega izbora leta 2019. Lani so izbor naj balkanskega športnika leta odpovedali, ker je bila tekmovalna sezona omejena zaradi pandemije covida-19.

Leta 2018 je kot šele drugi nogometaš po Hristu Stojčkovu leta 1994 to nagrado prejel Hrvat Luka Modrić.

Đoković ima trenutno druge skrbi. Prvi igralec sveta je odpovedal nastop na ATP-pokalu, ki se bo začel v soboto v Sydneyju. Po besedah srbskega soigralca Dušana Lajovića Đoković še vedno upa na nastop na odprtem prvenstvu Avstralije v tenisu, prvem turnirju za grand slam v sezoni.

Za zdaj še ni uradne potrditve, ali bo devetkratni prvak Đoković naslednji mesec branil naslov v Melbourne Parku ali ne.

Vsi igralci morajo biti cepljeni proti koronavirusu ali za izjemo predložiti zdravniško opravičilo, Đoković pa je večkrat zavrnil povedati, ali je cepljen ali ne.

Vir: STA

Foto: AP Photo/Thibault Camus via Guliver

Zadnje video vsebine

1

Blešči se od zlata! Šampion Verstappen predstavil svojo novo opremo (VIDEO)...Več

2

Smučar ali hokejist? Kako se je Blažič odločil za poklic košarkarja (video)...Več

3

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Dobrodelni Memorial Milana Ščulca pripadel Kopru...Več

2

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

3

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več