KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[15]
186878

Najboljša smučarka vseh časov ima novo trenerko

Avtor: Blaž Magdič
13. 3. 2023, 20.22

Ameriške zvezdnica alpskega smučanja, Američanka Mikaela Shiffrin, ki se je prejšnji mesec med svetovnim prvenstvom razšla z dolgoletnim trenerjem Mikom Dayem, bo v prihodnji sezoni tekmovala po napotkih trenerke Karin Harjo, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Harjo je trenutno na čelu kanadske ženske reprezentance, je pa s Shiffrin že sodelovala kot pomočnica glavnega trenerja v ameriški ekipi za tehnične discipline (2015-2017) ter hitrE discipline (2017-22).

“Zelo sem vznemirjena, da bom lahko v takšni vlogi delala z Mikaelo,” je dejala Harjo, ki je bila del podporne ekipe Mikaele Shiffrin pri kar nekaj zmagah v svetovnem pokalu in pri njenem kombinacijskem zlatu na svetovnem prvenstvu 2021.

“Veselim se vnovičnega dela s Karin, tokrat v bolj neposredni vlogi. Velik del kariere sem tu in tam sodelovala z njo. Verjamem, da lahko pomeni velik doprinos za našo ekipo v prihodnjih letih in bo dodala še svež pogled na razmišljanje,” pa je povedala Shiffrin.

Ob Karin Harjo bo delovala tudi mati Mikaele Shiffrin Eileen, ki je ob ameriški tekmovalki že celo kariero. Slednja je v soboto postala najuspešnejša tekmovalka v zgodovini alpskega smučanja s 87 zmagami v svetovnem pokalu. S tem je podrla 34 let star rekord Šveda Ingemarja Stenmarka (86).

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Matjaž Kek: Moti me obnašanje nekaterih in tega ne bom toleriral...Več

2

VIDEO: Olimpijina evropska sezona za pozabo, ki mora služiti kot opozorilo za naslednjo...Več

3

VIDEO: Dino Murić iz nemogočega položaja v zadnji sekundi Šenčurju priigral zmago nad Heliosom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

2

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več

3

Podcast PLT: Slovenija na Euro!...Več