single
[3137,2]
170564

Nagelsmann po prvem porazu sezone: “Razmisliti moram o sebi in situaciji”

Avtor: Urban Kolman
18. 9. 2022, 12.26

Bayernov negativni niz v Bundesligi se je nadaljeval tudi v 7. krogu, ko so Bavarci nepričakovano celo izgubili gostovanje v bližnjem Augsburgu. Negativni rezultat pomeni, da aktualni prvaki v prvenstvu zmage niso dosegli vse od 3. kroga, ko so s kar 7:0 premagali Bochum. Od takrat so v nemškem prvenstvu nanizali 3 zaporedne neodločene izide in poraz. Julianu Nagelsmannu je v tolažbo le forma v ligi prvakov, kjer so Bavarci z identičnima rezultatoma 2:0 premagali Inter in Barcelono.

35-letni trener, ki se je pod pritiskom medijev znašel že po remiju proti Stuttgartu, po prvem porazu v sezoni ni bil zadovoljen. Na tiskovni konferenci je po vprašanju o Sadiu Maneju povedal. “Danes ne bomo govorili o posameznikih. Z njimi bom govoril sam v slačilnici. To, kar povem njim in kar povem vam, je različno.”

Navezal se je tudi na formo v zadnjih tednih, ko je Bayern nanizal 3 remije, 1 poraz in dokaj srečno zmago v ligi prvakov. Nagelsmann je bil odkrit: “To ne pomeni nič dobrega. Ne vem, kaj drugega bi dejal. Veliko stvari se mora spremeniti. Izkoristiti moramo priložnosti, ki jih imamo. Če tega ne naredimo, ne bomo zmagali.”

Nekdanjega trenerja RB Leipziga je nato očitno razdražilo vprašanje o Robertu Lewandowskemu: “Ni pomembno, kaj rečem. Danes smo igrali z napadalcem, v vlogi devetice je igral Eric Maxim Choupo-Moting. Ni pomembno, kaj rečem sedaj. Če rečem, da ne pogrešamo Lewandowskega, boste napisali, da ne vidim težav v ekipi, če rečem, da manjka napadalec, boste vsi napisali, da Bayern pogreša Lewandowskega.”

V zaključku je Nagelsmann namignil, da bo celo razmišljal o svoji prihodnosti. “Premisliti moram. Razmišljal bom o sebi. Razmišljal bom situaciji. Razmišljal bom o vsem. Potem se bom odločil, kako naprej.”

Foto: Christian Kaspar-Bartke/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Ivo Jan: Aleš Mušič je bil izjemno nepopustljiv in zanesljiv hokejist...Več

2

VIDEO: Sablja na tekmi lige prvakov očistil pajčevino, Muršakovi zatresli kar desetkrat...Več

3

VIDEO: V Kopru s futsal vrtiljakom zmedli obrambo nasprotnika...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Saj ni res, pa je: Neuspešno poskušal zadeti s sredine, nato je vajo ponovil nasprotnik…(VIDEO)...Več

2

Ultimativna čast: Dres Aleša Mušiča za večno pod stropom Tivolija (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več