single
[2759]
127695
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Na Wembley s cepilnim potnim listom ali testom

Avtor: Urban Kolman
9. 6. 2021, 15.10

S pričetkom evropskega prvenstva si bodo lahko navijači v Angliji tekmo svoje reprezentance proti Hrvaški ogledali tudi v živo, na stadionu Wembley, a le, če bodo imeli potrebna dokazila. Ena od možnosti, ki bo omogočala vstop na tekmo je tudi potrdilo o cepljenju.

UEFA je na svoji spletni strani objavila, da bodo na Wembley tisti, ki so starejši od 11 let lahko vstopili le s potrdilom o popolni precepljenosti ali negativnim testom za covid opravljenem v roku 48 ur pred tekmo. Podobno velja za gledalci, ki prihajajo iz drugih držav.

Potrdilo o cepljenju bo lahko bilo prikazano preko aplikacije, v poštev pa bodo prišli le tisti, ki so se z drugim odmerkom cepili vsaj 14 dni pred tekmo. Organizatorji pričakujejo majhno število takšnih obiskovalcev.

Število gledalcev na Wembleyu bo omejeno na 22,500. 25-odstotno kapaciteto bo londonski stadion imel v skupinskem delu in dveh tekmah osmine finala.

Angleška nogometna zveza in UEFA si želita, da bi polfinala in finale, ki bodo prav tako odigrani na kultnem angleškem stadionu lahko imeli večjo število gledalcev. Realističen cilj je 45,000. Pozorno bodo spremljali odločitev angleške vlade, ki naj bi 21. junija omilila omejitve.

Kljub sprejemanju covidnih potrdil, to še ne pomeni, da so pri vključevanju gledalcev dosegli rešitev, ki je ustrezna, saj je to le del procesa v okviru vladnega programa za vračanje navijačev. Veliko športnih organizacij je sicer izrazilo podporo uporabi določenih dokazil za vstop na različne športne dogodke.

Foto: Guliver/Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

Kovačić: Hrvaška lahko doseže velike stvari (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

Ekipa ŠPORT TV pripravljena na EURO 2020...Več

3

Oblak vodi enajsterico zvezd, ki jih ne bo na EP...Več