single
[1176]
138965

Na VN Španije Gajser v lov za prvim mestom

Avtor: Urban Kolman
14. 10. 2021, 09.50

V nedeljo 17. oktobra 2021 bo v Španiji na sporedu trinajsta dirka sezone svetovnega prvenstva v motokrosu. Prizorišče nove preizkušnje, kjer bo Tim Gajser poskušal izboljšati lansko drugo mesto in se približati prvem v skupnem seštevku, bo proga intu Xanadu Arroyomolinos. Poleg Gajserja bo slovenske barve zastopal tudi Jan Pancar.

V razredu MXGP je po dirki v Franciji Tim Gajser v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo zdrsnil na tretje mesto, čeprav je v Lacapelle Marivalu stal na zmagovalnem odru, saj je osvojil tretje mesto. Jasno je, da je bil zato nekoliko razočaran.

“Ostaja grenak priokus, ker sem bil vendarle na odru med najboljšimi tremi. A nič ni izgubljeno, saj je do konca še dovolj dirk,” je povedal aktualni branilec naslova svetovnega prvaka in dodal, da je že povsem osredotočen na špansko preizkušnjo ter da ga poškodba ključnice, ki jo je utrpel pred časom, ne ovira več.

Lani je bila na tem prizorišču prvič dirka za svetovno prvenstvo, dobil pa jo je domačin Jorge Prado. Gajser se je s progo intu Xanadu Arroyomolinos in tekmeci dobro spopadel. V prvi vožnji je bil tretji, v drugi pa drugi in to mu je prineslo tudi skupno drugo mesto na zmagovalnem odru.

Prado tokrat najbrž še ne bo povsem stoodstoten, saj okreva po poškodbi in morda ne bo tako zelo nevaren, zato pa bosta verjetno zagotovo silno motivirana Jeffrey Herlings in Romain Fevbre. Nizozemec, vodilni v skupni razvrstitvi, ima deset točk več od Gajserja, Francoz pa je pred slovenskim šampionom drugi s štirimi točkami prednosti.

Zato se verjetno obetata novi dve epski vožnji trojice glavnih kandidatov za naslov svetovnega prvaka, ne gre pa odpisati niti drugih, ki lahko posežejo v boj za zmago na dirki. Antonio Cairoli, Jeremy Seewer in morda še kdo se namreč lahko hitro izstrelijo na sam vrh na posamezni dirki.

Jan Pancar bo v Španiji predstavljal Slovenijo v razredu MX2. Ne preveč uspešen nastop v Franciji ga bo zagotovo vzpodbudil, da tokrat pokaže več. Že v kvalifikacijah bo moral na krmilu pošteno odpreti ročico za plin, da ne bo preveč zaostal za tekmeci, saj se je potem v obeh vožnjah na dirki sila težko prebijati naprej iz ozadja, kar je seveda pogojeno v veliki meri tudi z izbiro štartnega položaja.

Izkušnje iz lanskega leta bi lahko Pancarju pomagale k vidnejšemu rezultatu in možnosti, da v skupnem seštevku preseže mejo stotih točk – do zdaj jih je zbral 92. Trda podlaga mu ustreza in če mu bo tudi motor deloval tako, kot je vajen in ga ne bo pustil na cedilu, kot ga je v drugi vožnji v Lacapelle Marivalu, potem bi lahko popravil lanskoletno uvrstitev: v prvi vožnji je bil dvajseti, v drugi pa osemnajsti, kar je skupno prineslo dvajseto mesto.

VN Španije, v nedeljo, od 12.00 naprej, samo na programu Š1. Vabljeni v našo družbo!

Vir: AMZS
Foto: HRC Honda

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Na ŠPORT TV ta teden v ospredju predvsem ljubljanska moštva...Več

2

Kamerunec v Sežani: Morda bo pa Tabor kmalu velika ekipa (video)...Več

3

Ambiciozni načrti direktorja Cedevite Olimpije: ‘’Cilj je igranje v Evroligi!’’(VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Honda obiskala dom Gajserja in pripravila krajši dokumentarec...Več

2

Victor Osimhen: nov neapeljski vladar...Več

3

Kek utišal samozavestne Ruse: ”V Ljudskem vrtu ni favorita!”...Več